Rețete naturiste

BĂUTURA de DIMINEAŢĂ care oferă un surplus de ENERGIE pentru întreaga zi

Energia necesară pentru a face faţă problemelor de peste zi o putem găsi într-un pahar cu suc natural.

Sucurile naturale de fructe şi legume purifică, regenerează şi vindecă organismul. Se prepară uşor, elimină oboseala şi hrănesc organismul, crescându-i rezistenţa la boli şi detoxifiindu-l.

Sucul de legume şi fructe crude este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute, fiind folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.

Consumată în fiecare dimineaţă, următoarea băutură elimină toxinele acumulate în corp, ajută sistemul  imunitar să funcţioneze mai bine şi oferă un surplus de energie pentru întreaga zi.

Smoothie din sfeclă, rodie şi căpşuni

Ingrediente (pentru 2 porţii)

  • 1 mână de căpşuni proaspete sau îngheţate
  • 1 sfeclă crudă (mică), curăţată
  • 3 linguri de seminţe de rodie
  • 2 linguri de fructe goji (facultativ)
  • 2 curmale proaspete
  • 2 linguri de seminţe chia sau de in
  • 1 cm. rădăcină de ghimbir proaspăt sau 1-2 linguriţă pulbere de ghimbir
  • extract de vanilie
  • 1 cană de lapte de migdale

Preparare

Se taie legumele şi fructele în bucăţi mai mici. Se adaugă toate ingredientele în blender  şi se amestecă la viteză mare, până la obţinerea unei mase omogene.

Dacă amestecul este prea dens, se mai adaugă puţină apă plată. Se consumă imediat după preparare.

Surplus de energie pentru întreaga zi

Sfecla roşie, principalul ingredient din băutură matinală, oferă energie şi vitalitate pe parcursul unei zile.

Acest lucru se datorează componentelor sucului de sfeclă, care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Acestea ajută organismul să răspundă mai bine la diferite sarcini, balansând nivelul de oxigen consumat şi crescând nivelul de rezistenţă a corpului.

Sucul de sfeclă este o generoasă sursă de antioxidanţi şi nitraţi naturali. Nitrații îmbunătăţesc circulaţia sangvină în corp – inclusiv la nivelul creierului, inimii şi muşchilor. Aceştia cresc numărul de molecule din vasele de sânge şi ajută la deschiderea vaselor, permiţând oxigenului să circule într-o cantitate mai mare, mai eficientă.

Îmbunătăţeşte capacitatea de efort fizic

Sfecla roşie conţine din belşug betacianină – un stimulator de efort extraordinar. Această substanţă creşte capacitatea sângelui de a transporta oxigenul, ceea ce aduce după sine o creştere substanţială a capacităţii de efort.

În plus, sfecla roşie scade tensiunea arterială, răreşte ritmul cardiac, fiind ideală pentru cei care fac eforturi intense şi de lungă durată.

loading...
Loading...