Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

BĂUTURĂ cu SFECLĂ, SPANAC, MORCOVI și PORTOCALE pentru sănătatea ficatului și scăderea în greutate

Stilul de viață modern poate avea efect negativ asupra unui organ esențial: ficatul.

Deși ficatul are capacitatea de a se regenera și detoxifia singur, există situații în care activitatea acestuia poate fi îngreunată.

Pentru susținerea activității ficatului există câteva alimente care se găsesc la îndemâna oricui:

Sfecla roșie

Recomandată în afecțiuni hepatice și biliare. Prin conținutul bogat în fier și cupru, sfecla roșie este de un real ajutor în tratarea anemiilor.

Morcovii

Au acțiune coleretic-colagogă, contribuind la regenerarea parenchimului hepatic.  Morcovii reglează tranzitul intestinal, tratând atât diareea, cât și constipația. Beta-carotenul din compoziție îi recomandă pentru îmbunătățirea sistemului imunitar.

Spanacul

Clorofila din spanac, un detoxifiant blând și totodată puternic, ajută la eliminarea din sânge a radicalilor liberi, a unor otrăvuri periculoase, cum ar fi pesticidele, conservanții și colorantii din alimente.  Spanacul are foarte puține calorii, fiind bogat în fibre alimentare și substanțe cu efect diuretic, ceea ce îl recomandă drept un excelent ajutor pentru slăbit.

Varza roșie

Este bogată în fibre alimentare, are puține calorii și foarte multe vitamine și minerale, ajutând astfel la menținerea sănătății fizice și tonusului psihic. Ajută la reglarea tranzitului intestinal și al echilibrului florei intestinale, la scăderea indicelui glicemic al alimentelor (contribuind la scăderea în greutate).

Sucul de lămâie

Are efect antioxidant important, datorită vitaminei C. Este indicat în indigestii și constipații, ajută la scăderea în greutate.

Portocalele și scorțișoara

Ambele au acțiuni antiinflamatorii importante, utile în susținerea funcției hepatice, precum și în scăderea în greutate.

Suc pentru susținerea funcției hepatice şi scăderea în greutate

Ingrediente

  • 1 rădăcină de sfeclă roșie, de mărime medie (150 g)
  • 3 morcovi de mărime medie (160 g)
  • 1 cană cu varză roșie, tăiată mărunt (50 g)
  • 1 cană cu spanac (50 g)
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 portocală de mărime medie
  • ½ linguriță pulbere de scorțișoară

Sucul se prepară cu ajutorul unui storcător. Se servește proaspăt, imediat după preparare.

Precauții, contraindicații

Varza roșie crudă, neprelucrată termic, nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni tiroidiene (are potențial goitrogenic și poate agrava aceste boli).

Spanacul poate interacționa cu medicația anticoagulantă. Sucul de portocale poate să scadă absorbția unor medicamente – de aceea este bine să se evite consumul sucului de portocale pentru o perioadă de minimum 4 ore de la administrarea medicamentului.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *