Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Băut zilnic, acest ceai vindecă COLITA de FERMENTAŢIE

Colita de fermentaţie apare în urma tulburărilor de digestie provocate de legume şi celuloză în special.

Colita de fermentaţie este etichetată ca ‘’sindrom de intestin iritabil’’.

Sindromul de colită de fermentaţie este caracterizat de asocierea de:

  • durere abdominală;
  • distensie abdominală (balonare);
  • borborisme în burtă;
  • constipaţie, diaree.

Inflamarea colonului provoacă spasme intermitente straturilor musculare, crampe şi durere, care vin şi pleacă. De regulă, durerea se simte în partea inferioară a abdomenului.

Ceai pentru colita de fermentaţie

Pentru o mai mare eficienţă, se foloseşte o combinaţie de plante cu acţiune antibacteriană, astringentă (împotriva diareei) şi carminativă (elimină balonarea).

Aceste plante sunt:

Mod de preparare:

Plantele uscate se macină, separat, cu râşnița electrică. Se ia câte 1 linguriţă din fiecare plantă şi se pune într-un vas cu o jumătate de litru de apă călduţă, şi se lasă să stea de seara până dimineaţa, când se filtrează.

Ceaiul cu actiune antibacteriana, astringenta si carminativa vindeca colita de fermentatie

Maceratul se lasă deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă o jumătate de litru de apă clocotită şi se lasă să se răcească până când ajunge la temperatura camerei. Infuzia astfel obţinută se filtrează şi se combină cu maceratul pus deoparte anterior, obţinându-se aproximativ 1 litru de preparat.

Administrare:

Se bea câte 1 litru de ceai pe zi, pe stomacul gol, în cure de cel puţin 40 de zile.

Colita de fermentaţie – alimente interzise, alimente recomandate

  • Interzise

legume şi fructe crude sau uscate, pâine neagră (mai ales caldă), carne de porc, de gâscă, de rată, vânat, grăsimi prăjite, mezeluri, brânză fermentată sau foarte sărată, ouă prăjite, supe grase, sosuri, îngheţată, gogoşi, miere, dulceaţă.

  • Recomandate

– orez fiert, cereale fierte, mămăligă caldă, legume şi leguminoase fierte, supe slabe, compoturi, pâine prăjită, pâine uscată, iaurt, brânză de vaci, ceapă, sfeclă roşie bine fiartă.

– condimente: măghiran, rozmarin, chimen, oregano, cimbru de cultură, cimbru de grădină, anason, coriandru, fenicul, scorţişoară, cuişoare, busuioc.

Măsuri igienice

  • se evită mesele copioase, mâncatul rapid şi emoţiile puternice;
  • este interzis consumul de lichide în timpul mesei;
  • mesele vor fi luate la ore fixe, de 5 ori pe zi, mestecându-se alimentele cât mai mult şi cât mai bine în gură, înainte de a fi înghiţite;
  • între pauzele dintre mese vor fi consumate băuturi calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *