BĂTĂTURILE și PICIOARELE OBOSITE se pot vindeca miraculos cu LĂMÂIE

Multe persoane se confruntă cu problema bătăturilor și a pielii aspre și ȋntărite de pe tălpi.

Statul în picioare și încălțămintea incomodă sunt doar câteva dintre cauzele care pot favoriza apariția bătăturilor pe tălpi.

Împotriva acestora, dar și a picioarelor obosite, putem apela la un ajutor nesperat: lămâia.

Tratament cu lămâie pentru bătături (strat cornos de piele) pe tălpi

Stratul cornos format de-a lungul timpului, pe tălpi, mai ales pe călcâie, este cât se poate de natural. Însă acest fapt nu inseamnă că nu trebuie indepărtat. Este vorba de o problemă estetică, dar și de confort sau igienă.

  • Primul lucru care trebuie făcut este o baie la picioare, clasică, cu apă foarte caldă, urmată imediat de o ‘’răzuire’’ cu piatră ponce. În final, se trece peste piele miezul unei jumătăți de lămaie și se masează apoi locul, ușor, cu ulei de migdale dulci.

Tratament cu lămâie pentru picioare obosite

Această baie pentru picioare, cu lămâie, este în același timp calmantă (datorită fulgilor de ovăz) și tonică (datorită sucului de lămaie). Odihnește picioarele obosite și face pielea mai suplă.

Ingrediente necesare

  • 2 litri apă
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 20 g bicarbonat de sodiu
  • sucul de la o jumătate de lămâie

Se toarnă cei 2 l de apă într-o oală și se lasă să se ȋncălzească până când dă în clocot. Separat, se toarnă apă călduță într-un bol și se încorporează fulgii de ovăz.  Se adaugă apa cu ovăz la cea clocotită din oală, se lasă să fiarbă vreme de 5 minute, după care se lasă să se răcească.

Se ia puțină apă răcită și se toarnă într-un bol. Se încorporează 20 g de bicarbonat de sodiu și se amestecă bine, pană când se dizolvă complet bicarbonatul. Se adaugă  sucul de lămaie și se amestecă din nou.

În final, se toarnă apa din oală într-un lighean, se adaugă cea cu bicarbonat și se amestecă. Când temperatura este convenabilă, se  înmoaie picioarele în apă și se stă așa cel puțin 15 minute.

După baie, se clătesc bine picioarele, pentru a ȋndepărta fulgii de ovăz, și apoi se șterg cu un prosop. Se repetă acest proces de 1-2 ori pe săptămână, apoi se reduce la 1-2 ori pe lună în timpul iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *