‘’Banala’’ CEAPĂ VERDE tratează și vindecă spectaculos afecțiunile TENULUI

Consumul intern de ceapă verde, dar și aplicațiile externe cu aceasta, au un efect purificator extraordinar pentru ten.

Remediile naturiste cu ceapă verde ajută la curățarea pe cale naturală, din interior, a pielii, prin efectul intens depurativ.

Extern, ele curăță în profunzime pielea, purifică tenul, înlătură excesul de sebum, distrug bacteriile și previn formarea coșurilor.

Pentru tenul acneic

  • Intern

Cura cu ceapă verde drenează colonul, detoxifică masiv organismul, făcând ca acneea să se vindece sau măcar să se amelioreze spontan. Recomandată inclusiv adolescenților.

Se consumă preponderent (70% din hrană) crudități și se mănâncă 10 fire de ceapă verde pe zi, cel mai bine în combinație cu salată verde și țelină, vreme de 14 zile.

  • Extern

Se amestecă 3 lingurițe de suc de ceapă (obținut cu mașina de tocat, filtrând prin tifon ceapa după ce a fost bine zdrobită; rezultă un suc verzui) cu 1 linguriță de suc de lămâie, 1 gălbenuș de ou și 1 linguriță de miere lichidă. Masca se aplică apoi pe față, unde se lasă să acționeze vreme de minimum 15 minute.

Acest tratament purifică tenul, înlătură excesul de sebum, distruge bacteriile și previne formarea coșurilor.

Pentru tenul pătat

  • Intern

Se iau 2-4 tulpini de ceapă verde, se spală foarte bine, se toacă fin, se adaugă sare, suc de lămâie și puțin ulei de măsline.

Ceapa verde se mai poate combina cu salată verde, spanac, salată roșie, roșii sau ardei. Se consumă cel puțin 2 săptămâni (ajută la curățarea din interior a pielii).

  • Extern

Se loționează obrazul cu suc proaspăt de ceapă verde, vreme de câteva minute, înainte de culcare.

Pentru demachiere

Ceapa verde are un puternic efect purificator pentru ten. Pe lângă faptul că inactivează unele substanțe chimice toxice din produsele cosmetice, ceapa verde reduce inflamația, curăță în profunzime pielea.

Se face o soluție din 6 linguri de suc de ceapă și 1 linguriță de suc de lămâie. În această soluție se înmoaie un tampon de vată, cu care se șterge de mai multe ori, succesiv, pielea. Tratamentul se face o data pe săptămână.

Precauții

Ceapa verde se consumă cu prudență de către bolnavii de gastrită, de colită de fermentație și de cei cu colon iritabil.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>