Băile cu DAFIN: tratament miraculos pentru diferite afecţiuni

Dafinul (Laurus nobilis), iubit pentru mireasma intensă şi delicată a frunzelor sale, este nelipsit din aproape orice casă.

Însă, pe lângă rolul său în bucătărie, dafinul are valoare de medicament.

Frunzele sale conţin grăsimi, proteine, retinol, vitaminele A, C, piridoxină, niacină, zinc, fier, magneziu, calciu, potasiu şi antioxidanţi.

Au proprietăţi antiseptice, antivirale, cicatrizante şi bactericide, cu numeroase aplicaţii în medicina naturistă.

Băi cu frunze de dafin

Băile cu frunze de dafin sunt recomandate pentru boli nervoase, articulaţii dureroase, probleme ale vezicii urinare sau boli ginecologice.

  • Cum se procedează

Se adaugă 1 lingură de pulbere din frunze de dafin în 250 ml. apă. Recipientul se ţine pe foc slab, timp de 10 minute după care se acoperă, iar amestecul se lasă la infuzat pentru 30 de minute.

Separat, se prepară o infuzie dintr-un pahar de coji de portocale, lămâi sau alte citrice sau 1 pahar de crenguţe tinere cu ace şi conuri verzi de brad, pin sau molid, tocate mărunt şi opărite cu 700 ml. de apă clocotită, după ce dă primul clocot.

Infuzia şi decoctul se toarnă în apa din cadă, a cărei temperatură trebuie să fie de 36-37 de grade Celsius.

Baile cu frunze de dafin, leac pentru diferite afectiuni

  • Tratamentul

Baia durează 10-15 minute. O cură durează 10-14 zile şi se repetă după o pauză de 10 zile.

Sfaturi

– Suplimentar, se adaugă regulat frunze de dafin în mâncare sau se sfărâmă o frunză şi se mestecă, o dată pe zi, timp de câteva minute. Deoarece în doze mari este vomitiv, dafinul trebuie pus în cantităţi mici în mâncare.

– Această metodă întăreşte şi protejează organismul împotriva infecţiilor. În plus, diminuează nervozitatea şi previn durerile de inimă, în caz de angină pectorală.

– Cea mai indicată este cumpărarea unei plante de dafin în ghiveci şi mestecarea frunzelor proaspete. Concomitent, casa va fi protejată de molii, muşte şi gândaci.

Băi la picioare cu frunze de dafin

Frunza de dafin are un efect antifungic, eliminând mirosul şi transpiraţia picioarelor.

– Se prepară o infuzie sau decoct din 30 de frunze de dafin şi 10 frunze de stejar într-un litru de apă fierbinte. Se face o baie caldă, timp de 25 minute, de 2-3 ori pe săptămână.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *