Baia cu ace de BRAD face bine în OSTEOPOROZĂ

Osteoporoza este afecţiune a oaselor, care devin poroase şi afectează de obicei coloana şi bazinul.

Stilul de viaţă modernizat ce implică inactivitate fizică, alimentele superprocesate, consumul exagerat de alcool, utilizarea unor medicamente de sinteză chimică, stresul, consumul de diverşi excitanți şi fumatul sunt factori cu rol în declanşarea osteoporozei.

În tratarea naturistă a osteoporozei se recomandă, printre altele, baia aromatică din cetini de brad (sau pin):

Baia aromatică din cetini de brad (sau pin)

Are un efect calmant în cazul durerilor în membre sau articulaţii.

Cum se procedează

⇒ Se iau 5 mâini de cetini de brad mărunţite (ace cu crenguţe cu tot) şi se pun la macerat în 2 litri de apă, la temperatura camerei, timp de 8-10 ore (de dimineaţa până după-amiaza).

⇒ După trecerea acestui interval de timp, preparatul se strecoară, maceratul rezultat punându-se de o parte, în timp ce planta rămasă se pune în alţi 2 litri de apă clocotită şi se lasă să stea acoperită până se răceşte, după care se filtrează.

Baia cu ace de brad amelioreaza simptomele in osteoporoza

⇒ În continuare, se combină cele două preparate – maceratul şi infuzia răcită – şi se pun în apa de baie, care va fi la o temperatură de 39 de grade Celsius. Baia durează 20 de minute, după care corpul se va usca uşor prin tamponare cu prosopul. După baie, pacientul se va odihni la loc foarte călduros, vreme de o jumătate de oră. Aceste băi se fac de 2-3 ori pe săptămână.

Contraindicaţii: hipertensiune, boli cardiovasculare severe.

Alte tratamente externe recomandate:

Comprese cu tinctură de tătăneasă

Se face un masaj foarte blând al regiunii afectate cu tinctură de ardei iute. În continuare, se combină tinctură de tătăneasă cu apă (proporţie 1:1), se înmoaie bine o compresă şi se aplică pe regiunea interesată.

Peste compresă se pune o folie, apoi un prosop uscat (sau material călduros). Aplicaţia durează 1 -2 ore sau la nevoie, toată noaptea. După tratament, pielea se lasă să se zvânte.

Aplicaţii cu tinctură de coada-şoricelului

Zonele bolnave se ung cu tinctură de coada-şoricelului, de câteva ori pe zi – remediul acţionează asupra măduvei oaselor şi a coloanei vertebrale, stimulând irigarea cu sânge.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>