Tăiaţi o RIDICHE în două şi masaţi-vă tenul cu ea – elimină ACNEEA, redă sănătatea şi strălucirea pielii

Datorită compoziţiei bogate în vitamina C, fosforului, zincului, complexului de vitamina B şi cantităţii mari de apă, ridichile ajută la menţinerea tinereţii şi strălucirii pielii.

Folosite în tratamentele externe pentru îngrijirea tenului şi tratarea afecțiunilor pielii, ridichile previn uscăciunea, petele roşii, crăpăturile, făcând inactive unele substanţe  care produc alergie şi inflamaţii.

Înainte de aplicarea tratamentelor externe (sau în paralel cu acestea) trebuie ştiut că o cură internă cu ridichi poate face minuni şi ajută considerabil în vindecarea bolilor dermatologice:

Ridichile şi pielea

Ridichile de lună se numără printre legumele cu cele mai puternice efecte detoxifiante, fiind, astfel, un medicament natural excelent împotriva bolilor dermatologice.

Cura cu ridichi este de mare ajutor în special în cazul afecţiunilor cronice, precum psoriazisul, eczema alergică, acneea sau dermatitele atopice.

Cura cu ridichi pentru sănătatea pielii

Consumate în salate şi asociate cu uleiul de măsline presat la rece care le completează şi le potenţează acţiunea terapeutică, ridichile se pot transforma într-un preţios elixir pentru afecţiunile pielii.

Cum se procedează:

Ridichile se spală (nu  se curăţă!) şi se consumă simplu, tăiate felii, presărate cu puţine sare, suc de lămâie şi ulei de măsline, sau adăugate în salata de crudităţi.

Este necesar consumul a cel puţin 4 ridichi mari, zilnic, în cură de minimum 3 săptămâni, neexistând limită maximă.

Astfel, se pot obţine rezultate foarte bune în psoriazis, acnee, eczemă alergică sau dermatite atopice.

Pentru strălucirea pielii

Ridichea aplicată extern are un efect de albire uşoară, redând strălucirea şi aspectul natural al pielii. Poate ajuta la eliminarea pistruilor, petelor de soare şi poate fi utilă în pigmentare.

♣ Pentru aceasta, se spală o richide, se taie în jumătate şi se masează faţa cu bucăţile obţinute, o dată pe zi.

Pentru ten ofilit

Ridichea stimulează puternic circulaţia sanguină, îndepărtând celulele moarte de la nivelul pielii, stimulând refacerea şi întinerirea ţesuturilor.

♣ Tenul ofilit se revigorează dacă este masat în fiecare dimineaţă, cu o rădăcină de ridiche tăiată în două. Procedeul durează 5 minute pentru fiecare obraz.

ridichi pentru piele

Ridichile elimina bacteriile de la nivelul pielii

Pentru ten acneic

Tratamentul extern cu ridiche desfundă porii pielii şi inactivează bacteriile de la nivelul ei – dublu efect.  Tratamentul are efecte cu totul spectaculoase atunci când este dublat de consumul regulat de ridichi, cunoscute pentru efectul laxativ şi detoxifiant puternic.

♣ Părţile afectate se freacă bine cu o ridiche spălată şi tăiată în două, timp de 5 minute. Procedeul se repetă de 2 ori pe zi.

Pentru toate tipurile de ten

Aplicarea regulată a acestui remediu curăță profund pielea, reîntinerind-o.

♣ Se taie o ridiche în bucăţi, se introduce în blender (sau se dă pe răzătoare) şi se mixează până la obţinerea unei paste,  care se aplică pe faţă şi gât. Se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, apoi se îndepărtează cu apă caldă.

Pentru înţepături de insecte

Ȋn cazul întepăturilor de insecte, ridichea inactivează unele substanţe cae produc alergie şi inflamaţie. Astfel, anihilează eventualele bacterii transmise prin înţepătura de insecte.

♣ O rădăcină de ridiche se taie în două, iar cu acestea se freacă bine locul afectat, după îndepărtarea prealabilă a acului (unde este cazul).

Contraindicaţii

Intern, ridichile sunt contraindicate în afecţiuni digestive acute – gastrite, diaree, colită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *