Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Aţi preparat KEFIRUL? Să îl consumăm în COMBINAŢII delicioase şi SĂNĂTOASE (Remedii)

white yogurt in glass jar

Obţinut din ciuperca laptelui, kefirul este o băutură cu proprietăţi deosebite, profilactice şi terapeutice.

Consumat regulat, kefirul întăreşte sistemul imunitar, protejând flora intestinală şi accelerând eliminarea toxinelor. Acţionează ca agent antimicrobian şi antiinflamator, coleretic şi antiseptic, normalizând metabolismul, alungând durerile de cap şi echilibrând tensiunea arterială.

Curăţirea organimului: kefir, morcovi şi sfeclă

Se prepară un amestec din patru linguri de kefir natural, de casă, două pahare de suc proaspăt de morcovi şi un pahar de sfeclă.

Amestecul astfel obţinut se păstrează la frigider timp de 2 ore, iar apoi se consumă pe parcursul unei zile, împărţit în două doze. Se administrează cu înghiţituri mici, înainte de masă, în cură de 10 zile.

Oboseală cronică: kefir şi miere

Patru linguri de kefir se adaugă într-o jumătate de cană de miere lichidă. Ingredientele se amestecă foarte bine, până când compoziţia se transformă într-o pastă.

Din acest amestec se iau câte 2 linguri, seara, ȋnainte de culcare, pe o perioadă de 10 zile. După o pauză de alte 10 zile, cura se poate repeta.

Echilibrarea tensiunii arteriale

Echilibrarea tensiunii arteriale se poate face printr-o metodă pe cât de simplă, pe atât de eficientă.

Se consumă câte 1 pahar cu kefir, de 3 ori pe zi, cu 2 ore înaintea meselor principale, timp de 2 luni.

Combaterea constipaţiei: kefir şi ulei de măsline

Kefirul este un remediu foarte bine cunoscut şi totodată apreciat în ceea ce priveşte combaterea eficientă a constipaţiei.

Pentru aceasta, într-un pahar de kefir se adaugă o lingură de ulei vegetal, de preferat, de măsline. Amestecul astfel obţinut se consumă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, pe o perioadă de 2 săptămâni.

Răceală şi gripă: kefir cu miere

Într-o jumătate de pahar de kefir se adaugă 3 linguri de miere. Ingredientele se amestecă foarte bine şi se consumă imediat.

Se administrează câte 2 linguri de preparat, seara, cu 2 ore înainte de culcare, timp de 2 săptămâni, chiar dacă simptomele afecţiunii dispar între timp.

kefir
Kefirul are proprietati terapeutice deosebite

Pneumonie

Dacă bolnavul urmează tratamente cu antibiotice, intervalul de timp dintre consumul de kefir şi ingerarea antibioticului  va fi de minimum trei ore.

Se administrează câte 150 de mililitri de kefir, de 2 ori pe zi, dimineaţa, cu 2 ore înainte de micul dejun, şi seara, cu 2 ore înainte de culcare, timp de 2 săptămâni.

Ateroscleroză

În prima săptămână de tratament se consumă zilnic câte o jumătate de pahar de kefir, seara, cu o oră înainte de culcare.

În săptămânile 2 – 4, se consumă câte o jumătate de pahar, dimineaţa, cu o oră înaintea micului dejun, şi câte 1 pahar seara, cu 2 ore înainte de culcare. Cura se urmează timp de o lună, iar după o pauză de 30 de zile, tratamentul se poate relua.

Diabet zaharat

Următorul tratament este indicat doar pacienţilor nedependenți de insulină.

Un litru de kefir se împarte în doze de câte 150 de ml, care se consumă pe parcursul unei zile, din două în două ore, cu o jumătate de oră înainte de a mânca, timp de 25 de zile. După o pauză de 2 săptămâni, cura se poate relua.

Dureri reumatice

Zonele afectate se ung cu kefir uşor încălzit prin mişcări circulare, de 7 – 8 ori pe zi, la intervale de o oră.

Tratamentul se urmează până la dispariţia durerilor.

7 comentarii

  1. Stie cineva daca se gaseste si aici in Linz ?Stiu ca mai demult am vazut la Eurospar,dar nu am mai vazut….tot demult

  2. Kefirul,este o ciuperca din care se poate prepara alimentul cy aceiasi denumire….numai ca,atentie,trebuie sa gasiti la cineva care are aceasta ciuperca….se pune in lapte natural,de vaca…nu mai retin daca laptele se fierbe sau nu,inainte….deci se pune in lapte…stiu ca parintii mei,tineau vasul cu aceasta compozitie,un beci,la racoare si intuneric…se tine o perioada de cateva zile…era un aliment nemaipomenit de cautat ptr tratamentul anumitor boli,se pare ca face minuni…din pacate s a uitat totul…a aparut in comert,asa zisul kefir,ca de altfel,su asa zisul iaurt….cel mai periculos sfat in aceasta postare,este amestecul kefirului cu sucul de fructe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *