ARTERE ÎNFUNDATE: simptome, remedii simple pentru prevenirea blocajelor arteriale

Arterele sunt vase sanguine care transportă sânge bogat în oxigen de la inimă către ţesuturile organismului.

Blocarea arterelor poate provoca o serie de afecţiuni care ne pot pune viaţa în pericol. Printre acestea se numără infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral şi alte afecţiuni cardiovasculare.

Cu toate că detectarea arterelor înfundate este mai dificilă, ele pot fi indentificate pe baza anumitor simptome:

♣ Dureri în zona inferioară a spatelui

♣ Crampe dureroase la nivelul gambelor

♣ Disconfortul picioarelor şi tălpilor

♣ Ridurile diagonale de pe lobul urechii

♣ Disfuncţii erectile.

Vestea bună este că blocajele arteriale pot fi prevenite. Natura ne pune la dispoziţie o mare varietate de nutrienţi esenţiali care ne pot ajuta să ne curăţăm arterele.

Laptele auriu

Are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare, previne formarea cheagurilor de sânge, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, reduce nivelul de colesterol „rău” şi previne rigidizarea pereţilor arteriali.

  • În 200 ml. de lapte cald (40 de grade Celsius) se adaugă 1 linguriţă (5 g) de pulbere din rădăcină de turmeric. Se amestecă bine şi se îndulceşte cu 1 lingură (25 g) de miere. Se consumă de minimum 3 ori pe săptămână.

Laptele auriu imbunatateste circulatia sanguina

Infuzie de piper roşu

Capsaicina din piperul roşu (de Cayenne) previne oxidarea colesterolului „rău” la nivelul vaselor sanguine. Antioxidanţii  luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, stimulează circulaţia sanguină şi previn tulburările cardiace.

  • În 250 ml. de apă adusă până aproape de fierbere se adaugă jumătate de linguriță de pudră de piper roşu. Se acoperă şi se lasă să stea timp de câteva minute. Acest remediu se bea de 2 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

Apă de ghimbir

Acest remediu antiinflamator are abilitatea de a stimula circulaţia sângelui şi de a reduce oxidarea colesterolului „rău”. Reduce riscul blocajelor arteriale şi previne daunele produse de oxidare.

  • Peste 1 linguriţă (5 g) de ghimbir ras se toarnă 1 cană (250 ml.) de apă caldă. Se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se bea de 3 ori pe zi, în cure de minimum 3 săptămâni.

Remediu cu seminţe de in

Acidul alfa-linoleic, un acid gras din seminţele de in, curăță arterele înfundate şi previne rigidizarea cauzată de oxidare.

  • Se adaugă 2 linguri (20 g) de seminţe de in 200 ml. apă şi se lasă să stea peste noapte. Dimineaţa, se strecoară apa şi se consumă pe stomacul gol, înainte de micul-dejun. Remediul se consumă zilnic, în cură de 30 de zile.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *