Plante naturiste, Tratamente naturiste

ARNICA: planta cu un uimitor efect de vindecare a tuturor traumatismelor membrelor

Arnica (Arnica montana) este probabil cea mai eficientă plantă din lume pentru tratarea, aproape fără greş, a tuturor traumatismelor, fie că vorbim de entorse, luxaţii, fracturi sau de o banală vânătaie.

Substanţele conţinute de plantă cu flori galbene reduc inflamația, îmbunătăţesc circulaţia în ţesuturile deteriorate şi stimulează vindecarea lor.

Cataplasmele, compresele, dar şi cremele cu arnică au un uimitor efect de accelerare a vindecării articulaţiilor, tendoanelor şi a muşchilor lezaţi.

Arnica (plantă protejată la noi) are petale numeroase şi dispuse perfect circular, iar culoarea lor este galben viu spre portocaliu.

În scop terapeutic, se găseşte arnică în magazinele cu profil naturist.

Contuzii şi inflamaţii

În contuzii, luxaţii, entorse şi întinderi, compresele cu arnică acţionează asupra vaselor de sânge, a ţesutului conjunctiv şi a muşchilor. Astfel, este stimulată irigarea sanguină, este stopată inflamația, sunt calmate durerile şi sunt ‘’absorbite’’ hematoamele.

  • Peste 4 linguriţe de flori uscate de arnică se toarnă 1 ceaşcă cu apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute şi se strecoară. În ceaiul cald se înmoaie un prosop de in, se aplică pe zona dureroasă şi se lasă să acţioneze pentru 30 de minute. Procedeul se poate repetă de 3-4 ori pe zi.

Răni

Tinctura de arnică reduce riscul de infecţie, favorizează cicatrizarea şi refacerea rapidă a ţesuturilor. Tratează cu succes rănile vechi care se vindecă greu, ulcerele varicoase, rănile care apar la persoanele imobilizate la pat sau în căruciorul cu roţile.

  • Se pun comprese cu tinctură de arnică pe locul afectat. În cazul persoanelor cu capacitate de regenerare extrem de redusă, tinctura de arnică se asociază foarte bine cu tinctura de rădăcină de tătăneasă, în proporţii egale.

Arnica accelereaza vindecarea articulatiilor, tendoanelor si a muschilor lezati

Fracturi

Arnica este excelentă pentru tratarea afecţiunilor post-traumatice.

  • Se fac zilnic aplicaţii externe cu cremă de arnica (de la farmacie, magazine naturiste), pe membrul afectat, vreme de măcar 3 săptămâni, după scoaterea bandajului ghipsat.

Cancerul limbii, al cavităţii bucale, al laringelui şi al faringelui

  • Se fac, de 3 ori pe zi, clătiri atente ale gurii şi gargară cu un amestec de tincturi de arnică şi de mărul-lupului în proporţii egale. Tincturile se amestecă cu apă în proporţie 1:2 – 1:4. Tratamentul este de lungă durată – minimum 3 luni.

Cancer de piele cu leziuni extinse

  • Se aplică o compresă îmbibată cu o combinaţie de tinctură de arnică şi mărul-lupului în proporţii egale, timp de 30 de minute, după care se lasă vreme de 2 ore la aer să se usuce. După trecerea celor 2 ore, se fac pensulări cu tinctură de propolis şi se mai lasă rănile jumătate de oră la aer. Tratamentul se face cel puţin o dată pe zi.

Ischemie cardiacă, anghină pectorală, boli de inimă în general

  • Se face un masaj uşor pe zona inimii cu tinctură de arnică, vreme de 5-10 minute pe zi. Tratamentul poate da rezultate miraculoase.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>