Aplicații externe cu ARGILĂ recomandate de terapeutul Ioan Groza pentru tot felul de boli

Ieftină și ușor de utilizat, argila este un adevărat panaceu pentru o mulțime de boli.

Compoziția sa este un amestec complex de substanțe minerale foarte bine dozate, care au efecte antimicrobiene, absorbante și adsorbante excepționale.

Utilizarea argilei în tratamentele externe este bine cunoscută.

Există argile galbene sau gălbui, verzi sau verzui, roșii sau roșiatice, albe.

Potrivit terapeutului naturist Ioan Groza, cea mai indicată este argila galbenă sau gălbuie din țara noastră.

Exlicatia: foarte multe plante alimentare și medicinale cresc normal și produc fructe numai pe solurile în care există substanțe necesare vieții și sănătății – adică unde se găsesc aceste tipuri de argilă.

Bine de știut

La prepararea argilei se folosește un recipient ceramic, din sticlă sau din lemn, evitându-se orice obiect de metal (inclusiv la amestecare). Pentru amestecare, se folosesc beţişoare de lemn.

Cel mai bine ar fi ca la prepararea cataplasmelor să se folosească doar apă de izvor, de fântână sau plată (pentru că acestea nu conţin clor).

Cataplasmele cu argilă

Se amestecă praful de argilă cu apă călduță, suficientă cât să se formeze o pastă.

Cu pasta de argilă se face o cataplasmă ce se aplică pe locul afectat, fie direct pe corp, fie învelită într-un tifon pentru a ramâne în același loc, cataplasma se fixează cu tifon.

Cataplasma cu argilă se lasă să acționeze pentru 2-3 ore sau, dacă se poate, toată noaptea. Dacă apar senzații neplăcute se îndeparteaza cataplasma și se repetă după câteva ore sau în ziua următoare.

Cataplasmele cu argilă se pot folosi ca adjuvant pentru diferite afecțiuni:

  • abcese, laringită, constipație, bronșite, astm bronșic, furuncule, hemoroizi, congestie cerebrală, insolație, arsuri, panaritiu, contuzii, otite, nevralgii, reumatism, afecțiuni ale ficatului, vezicii biliare și urinare, plăgi, prostată, negi, papiloame.

Băile cu argilă

În vasul în care se va face baia se pune argilă – aproximativ un sfert din capacitatea acestuia. Se pune apă caldă, la temperatura camerei și se amestecă.

Durata unei băi cu argilă va fi de 10-20 de minute. Procedura va fi reluată de 2-3 ori pe saptamână, iar apa (amestecată cu argilă) va fi refolosită.

Băile cu argilă sunt foarte bune în caz de:

  • reumatism la mâini și picioare;
  • nevralgii sau dureri musculare.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>