Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

APERITIV cu VINETE coapte și ARDEI GRAS

Coapte, conservate, prăjite, vinetele răspund de minune celor mai rafinate gusturi.

Vinetele conțin vitamine și minerale esențiale sănătății organismului nostru.

Conținutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariția cancerului de colon.

Ele sunt bogate în bioflavonoide, antioxidanți puternici care au rolul de a regla tensiunea arterială și previn depunerile de colesterol pe pereții vaselor de sânge.

Poate mai puțin cunoscut este faptul că vinetele conțin și cantități însemnate de acid clorogenic, devenit cunoscut pe întreaga planetă, datorită efectelor sale uimitoare în curele de slăbire.

De altfel, o singură vânătă conține 35 de calorii. Nu conține grăsimi și are, în schimb, un conținut mare de fibre care ne ajută să ne săturăm repede fără să mâncăm mult.

Aperitiv cu vinete coapte și ardei gras

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • ¾ ceașcă cu ceapă tocată mărunt
  • 3 linguri cu pastă de roșii concentrată
  • 2 linguri oțet de vin roșu
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1 linguriță paprika
  • ½ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper măcinat
  • piper roșu, după gust
  • 1 cană cu ardei grași/capia roșii, copți, tocați
  • 1 lingură capere, tăiate mărunt
  • 2 linguri ulei de rapiță
  • 2 linguri frunze proaspete de pătrunjel

Modul de preparare

Se preȋncălzeşte cuptorul la 250 de grade Celsius.

Se spală vinete, se tamponează cu un prosop de hârtie, pentru a înlătura excesul de apă, se înțeapă cu o furculiță, după care se împachetează fiecare bucată în hârtie de copt.

Se introduc vinetele în cuptorul ȋncins, pentru aproximativ 45 de minute. Se întorc la fiecare 10 minute, astfel încât să se coacă uniform.

Odată coapte, se scot vinetele din cuptor și se lasă să se răcească. Se curăță și se lasă să se curgă zeama din ele, pentru aproximativ 10-15 minute, după care se toacă.

Într-un bol, separat, se amestecă bine pasta de tomate cu oțetul de vin roșu, oțetul balsamic, piperul, paprika, sarea și ardeii grași.

În continuare, se încinge uleiul de rapiță într-o tigaie și se adaugă usturoiul împreună cu ceapa. Se lasă pe foc aproximativ 8 minute, după care se toarnă vinetele, amestecul cu pastă de tomate și caperele.

Se amestecă bine toate ingredientele, iar după 10 minute se îndepărtează de pe foc. Se adaugă pătrunjel și se amestecă din nou. Se transferă amestecul într-un bol și se servește călduț sau rece, pe pâine, cu crudități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *