Rețete de slăbit, Tratamente naturiste

APA de VINETE acţionează ca un diuretic şi topeşte grăsimea abdominală

Apa de vinete conţine un complex bogat de vitamine şi minerale, cu rol important pentru sănătate.

Această băutură conţine vitaminele A, B1, B2, C şi E, precum şi minerale ca potasiu, calciu, magneziu, fier şi fosfor.

Alături de o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos, apa de vinete poate fi de un real ajutor în curele de slăbire. Are efect diuretic, combate retenţia de lichide şi favorizează arderea grăsimilor.

În plus, scade colesterolul ‘’rău’’ şi calmează durerile reumatice.

Cum se prepară apa de vinete

  • o jumătate de vânătă medie, crudă
  • 1 felie de lămâie
  • 4 căni cu apă

Se spală foarte bine vânăta şi se taie în bucăţi mai mici, cu tot cu coajă (are cea mai mare concentraţie de antioxidanţi).

În apa care fierbe se adaugă bucăţile de vânătă şi lămâia, se dă focul la minimum timp de 1 minut şi se stinge. Se lasă la infuzat până la racire. Băutura se strecoară şi se păstrează într-un borcan închis la culoare, la frigider.

Pentru a evita gustul amar al băuturii,  înainte de a pune feliile de vinete în apă, se adaugă o lingură de sare peste ele. După aceea, înainte de a le pune în apă, se spală pentru a îndepărta sarea.

Apa de vinete ajuta la slabit si scade colesterolul ”rau”

Cum trebuie consumată

Se bea 1 cană (200 ml.) cu apă de vinete pe stomacul gol, înainte de micul dejun. Cura durează 1 lună.

Combate retenţia de lichide

Apa de vinete acţionează ca un diuretic puternic, ajutând la eliminarea lichidelor din organism.

Elimină grăsimea abdominală

Vinetele conţin anumiţi compuşi care curăță organismul şi susţin buna funcţionare a ficatului. Consumul regulat al băuturii cu vinete îmbunătăţeşte funcţia biliară şi susţine arderea grăsimilor (ficatul şi vezica biliară joacă un rol important în reglarea metabolismului).

Reduce nivelul colesterolului

Apa de vinete ajută la reducerea nivelului de colesterol ‘’rău’’ din sânge. Acidul clorogenic, cel mai abundent antioxidant din compoziţia vinetelor, este foarte eficient în ceea ce priveşte reducerea nivelului de colesterol ‘’rău’’ (LDL).

Ameliorează simptomele în reumatism

Acidul clorogenic conţinut de vinete are proprietăţi antiinflamatorii şi antibiotice, tratând mai multe boli, inclusiv reumatismul şi artrita.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>