Rețete de slăbit

APĂ cu SEMINȚE de CHIA – combinația perfectă pentru un abdomen plat

Bogate în fibre și proteine, semințele de chia ajută la menținerea unei greutăți optime și la eliminarea kilogramelor în plus.

Semințele de chia sunt o sursă excelentă de calciu și fosfor, fibre și mangan.

Au un conținut ridicat de proteine, carbohidrați sănătoși, grăsimi esențiale, vitamine și minerale precum vitamina B, calciu, cupru, zinc, etc.

Conțin antioxidanți care întăresc sistemul imunitar. Semințele de chia ajută organismul să rețină fluidele și electroliții, se transformă în gel în stomac și în acest fel încetinesc transformarea carbohidraților în zahăr, ajutând la dezvoltarea mușchilor și a altor țesuturi.

Bogate în fibre

Semințele de chia conțin 40% fibre, clasându-se în topul celor mai bune surse de fibre din toate alimentele existente.

Fibrele hrănesc organismul, ajută sistemul digestiv să funcționeze optim, scad colesterolul ‘’rău’’ și scad șansele apariției cancerului de colon și a multor boli moderne ale sistemului digestiv.

Totodată, fibrele sunt responsabile pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge, un lucru benefic în special pentru persoanele ce suferă de diabet.

Apă cu semințe de chia, pentru slăbire

Se amestecă o parte de semințe de chia cu 9 părți de apă și le lasă așa timp de 15 minute. Amestecul se va tranforma într-o substanță vâscoasă, gelatinoasă.

Se bea treptat, pe parcursul zilei, de 3-4 ori pe săptămână. Pentru un gust mai plăcut, se poate adăuga ȋn apă felii sau suc de lămâie.

Cum ajută la slăbit

În contactul cu apa, semințele de chia își măresc și de până la de 3 ori în volum. Datorită acestei proprietăți a semințelor de chia, ele pot contribui la încetinirea procesului de digestie și la reducerea absorbției carbohidraților.

Astfel, senzația de sațietate se menține pentru mai multă vreme după consumul semințelor de chia, fără a vă confrunta cu scăderi ale valorii glicemiei din sânge ce atrag după sine nevoia de ronțăi ceva – ceea ce nu poate avea ca efect decât pierderea în kilograme într-un mod foarte sănătos.

Contraindicații

Semințele de chia nu sunt recomandate pentru persoanele care au o tensiune arterială mică, deoarece pot agrava afecțiunea. Pot interacționa cu anumite medicamente (cele pentru tensiune arterială și pentru alte boli cardiovasculare, cât și cele pentru tratarea diabetului) și au efect de subțiere a sângelui. Sunt contraindicate atunci când urmează o intervenție chirurgicală.

Cautari:
    semintele chia elimina apa din organism? |
loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>