Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

APA cu MERE şi SCORŢIŞOARĂ detoxifică ficatul şi ajută la slăbit

Apa cu mere şi scorţişoară se numără printre cele mai bune şi sănătoase alegeri pentru detoxifierea organismului.

Ficatul este responsabil de curăţirea sângelui de toxine, reglarea nivelului unor hormoni, stocarea vitaminelor şi mineralelor, producerea de bilă pentru digestia grăsimilor şi prelucrarea proteinelor obţinute prin intermediul alimentaţiei.

Atunci când este suprasolicitat, organismul este afectat în mod negativ.

Ficatul ”iubeşte” merele

Bogate în pectină, merele curăță organismul şi elimină toxinele din tractul digestiv. Acest lucru uşurează şi funcţionarea ficatului.

Apa cu mere şi scorţişoară contribuie la detoxifierea ficatului, stimulează metabolismul şi contribuie la pierderea în greutate în mod sănătos.

Desigur, pe lângă administrarea acestei băuturi, este necesară o dietă adecvată, săracă în alimente procesate, grăsimi, carbohidraţi rafinaţi.

Apă cu mere şi scorţişoară

Ingrediente

  • 2 mere
  • 2 batoane de scorţişoară (nu măcinată)
  • 1 litru de apă
  • sucul de la 1 lămâie
Apa cu mere si scortisoara contribuie la detoxifirea ficatului

Mod de preparare

Se spală bine merele şi se taie felii cât mai subţiri (cu cât feliile sunt mai subţiri, cu atât se va ‘’împrăştia’’ mai bine aroma), fără a le îndepărta coaja.

Se toarce sucul de lămâie şi se toarnă în cana în care se adaugă apa. Se adaugă, în continuare, feliile de măr şi batoanele de scorţişoară. Se amestecă bine, cu o lingură de lemn, şi se lasă la macerat, peste noapte, în frigider.

Mod de administrare

Se consumă câte 1 pahar din această băutură înainte de fiecare masă principală a zilei. Se pot face cure de 15-20 de zile, cu pauze de 10 zile.

Merele oferă o sursă naturală de vitamine şi minerale. Ele sunt pline cu fibre, în special pectină – o fibră solubilă care promovează digestia alimentelor şi va da senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.

Scorţişoara are darul de a diminua efectele nocive ale zahărului şi amidonului. Este un excelent profilactic pentru indigestia şi tulburările hepatice produse de grăsimi, are efecte de încălzire şi de stimulare a circulaţiei sângelui, ajutând procesul de ardere a grăsimilor şi prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Sucul de lămâie are efect alcalinizant, ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv şi la îmbunătăţirea digestiei. De asemenea, creşte puterea de ardere a grăsimilor, hidratează colonul şi stimulează producţia de bilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *