ANTIBIOTICUL natural care pune pe fugă gripa, răceala, durerile de piept şi de gât

Natura ne oferă o gamă variată de alternative pentru antibiotice naturale puternice, însă fără efectele secundare nocive ale medicamentelor.

Antibioticele naturale au puterea de a ucide viruşii şi bacteriile care ne atacă întruna organismul.

Un antibiotic natural, cu puteri de vindecare profunde şi fără urmări negative este oţetul condimentat, pe care îl putem prepara cu uşurinţă acasă.

Oţet condimentat – antibiotic natural

Este un antibiotic puternic, fără urmări negative. Pune pe fugă gripa, răceala, durerile de piept şi de gât.

Ingrediente

  • 1 ceapă roşie
  • 8 căţei de usturoi
  • 1 fir de pelin
  • 1 fir de salvie
  • 6 fire de lavandă
  • 2 batoane de scorţişoară
  • 10 cuişoare aromate
  • 700 ml. oţet de mere de casă, bio

Mod de preparare

Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie felii.

Pelinul, salvia şi lavanda se trec repede printr-un jet de apă, apoi se usucă (se pot tampona cu un prosop de hârtie).

Toate ingredientele, împreună cu oţetul de mere, se pun într-un vas de sticlă transparent, închis cu dop. Se lasă la macerat într-un loc cald, însă nu la soare, timp de 3 săptămâni. Recipientul se agită din când în când.

Când timpul de aşteptare expiră, se strecoară oţetul şi se păstrează într-o sticlă cu dop. Termenul de valabilitate este de 1 an.

Utilizare

Se dizolvă în puţină apă 2-3 linguri de oţet condimentat. În perioadele de gripă şi de răceală, se face gargară în gură şi în gât, dimineaţa şi seara. Peste zi, se bea 1 lingură de oţet amestecată cu 1 linguriţă de miere şi apă caldă.

Ceapa are efect antimicrobian dovedit. Acţionează ca un emolient şi sedativ şi are efecte aproape miraculoase de refacere a epiteliilor distruse de infecţia respiratorie.

Alicina din usturoi este o substanţă antimicrobiană ce acţionează ca un antibiotic natural.

Cuişoarele conţin ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene cu spectru larg, antivirale, antiinflamatoare, carminative, antinevralgice, anestezice locale. Au efect imunostimulent, antifebril, expectorant, emolient.

Oţetul de mere este un eficient agent antibacterian, având efecte deosebit de eficiente mai ales în fazele incipiente ale răcelilor.

Scorţişoara are un efect antibacterian şi antiviral foarte puternic, exercitat mai ales la nivelul gâtului, nasului şi urechilor.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *