ANTIBIOTIC natural foarte puternic, care distruge BACTERIILE în 7 zile!

Cimbrul de cultură (Thymus vulgaris) se deosebește de cimbrul de grădină (Satureja hortensis), care este o cu totul altă specie.

Cimbrul de cultură are maximum 40 cm înălțime, are flori mici, de culoare roz-pal, care apar de la mijlocul verii și până toamna târziu.

Uleiul volatil de cimbru se obține doar prin procedee industriale, la noi, în magazinele și în farmaciile naturiste, fiind disponibil gata preparat.

În scop terapeutic, se folosește doar uleiul de cimbru din magazine specializate, pentru uz intern.

Efecte antibiotice extrem de puternice

Uleiul volatil de cimbru de cultură are efecte antibiotice extrem de puternice și cu un spectru foarte larg.

Compușii săi atacă membrana celulară a bacteriilor, reducându-i permeabilitatea, ceea ce duce la moartea microorganismelor respective.

Mai mult decât atât, bacteriile nu pot dezvolta rezistență la uleiul de cimbru, așa cum se întâmplă în cazul antibioticelor de sinteză, deoarece acest ulei are componente atât de multe și de variate, încât face imposibilă o adaptare a microorganismelor.

Potențează activitatea unor antibiotice

Studiile au mai arătat că uleiul de cimbru potențează activitatea unor antibiotice. Mai exact, un antibiotic administrat în paralel cu uleiul de cimbru este mult mai eficient decât luat singur.

În multe cazuri de infecții bacteriene, o corelare a tratamentului alopat cu cel natural, cu cimbru, poate preveni cazurile foarte periculoase de rezistență a bacteriilor la tratament sau de recidivă a infecției.

Ulei de cimbru, contra infecțiilor bacteriene

Se iau câte 3-5 picături de ulei volatil de cimbru, de 3-4 ori pe zi, cu puțină apă sau cu miere.

Tratamentul are o durată de 7-12 zile și distruge infecții bacteriene precum:

  • Staphylococcus aureus (produce infecții urinare, respiratorii)
  • Clostridium botulinum (produce botulism)
  • Eschericcia choli (produce infecții reno-urinare și digestive)
  • Shigella sonnei (produce toxiinfecție alimentară, dizenterie)
  • Bacillus subtilis (produce gastro-enterită)
  • Salmonella enteridis (produce toxiinfecție alimentară)
  • Campylobacter jejuni (produce infecții gastro-intestinale)
  • Lysteria moncytogenes (produce infecții care afectează sistemul digestiv și cel nervos).

Precauții

Preparatele pe bază de cimbru se vor administra cu prudență, la început în doze reduse la un sfert, în cazurile de hipotensiune, colon iritabil, ulcer gastric și gastrită hiper-acidă.

Supradozat, uleiul volatil dă reacții adverse extrem de puternice: convulsii, vărsături, dureri abdominale puternice, delir.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>