Amestecați Sare cu Zahăr Înainte de Culcare! Efectul Este incredibil!

În ciuda faptului că atât sarea, cât și zahărul, nu sunt recomandate spre consum în cantități generoase, asta nu înseamnă că nu au și partea lor pozitivă.

Un truc simplu, la îndemâna oricui, se poate transforma într-o secundă, într-un remediu împotriva insomniilor. Cum? Într-o cantitate adecvată, amestecul de sare și zahăr poate constitui o soluție rapidă și eficientă pentru insomnie, sărindu-le în ajutor celor care se luptă de fiecare dată cu somnul, sau mai bine zis, cu lipsa acestuia.

Beneficiile amestecului de sare și zahăr

Un amestec de sare și zahăr consumat înainte de culcare oferă numeroase beneficii organismului, printre cele mai evidente fiind combaterea durerilor de cap, stimularea imunității, creșterea nivelului de energie, reglarea nivelului de serotonină și electroliți.

De ce zahăr și sare

Sarea și zahărul acționează asemenea unui combustibil pentru celule, în sensul că glucoza alimentează în mod direct mitocondriile, în timp ce sodiul din lichidul interstițial permite o viață normală a celulelor și oferă  vitalitate.

Ambele substanțe nutritive reprezintă unelte puternice pentru gestionarea nivelului de stres. Prin urmare, zahărul trimite semnale organismului de a opri producția hormonilor cauzatori de stres, care pot dăuna metabolismului și care pot provoca insomnia.

Pe de altă parte, sarea joacă un rol important în menținerea stării homeostatice, răspunzătoare de menținerea sub control a adrenalinei.

Important de menționat în acest caz este faptul că zahărul nu produce hiperactivitate, atunci când este consumat asemenea unui aliment terapeutic.

sare si zahar

Sare si Zahar Brun

De ce ne trezim noaptea

Într-un corp sănătos cu un metabolism sănătos, nivelurile de hormoni alternează în  cicluri moderate ridicate și coborâte, într-un interval de 24 de ore – ceea ce se numește ritm circadian.

Atunci când metabolismul este stresat, nivelurile naturale de hormoni ai stresului urcă la valori anormal de ridicate, inițiind un răspuns de stres. Atunci când acest lucru se întâmplă noaptea, deranjează somnul și adesea vă trezește – lăsându-vă ”în prize”, fără a mai putea adormi la loc.

Așadar, dacă vă numărați printre cei care se trezesc în timpul somnului, îndeosebi între orele două și patru dimineața, combinația de sare și zahăr poate fi soluția salvatoare.

Rețetă pentru pulberea de dormit

Raportul de zahăr trebuie să fie de 1:5.

 • Ingrediente

1 lingură sare de mare nerafinată (sau Himalaya), 5 linguri zahăr brun

 • Mod de preparare

Se amestecă bine zahărul cu sarea și se adaugă într-un recipient din sticlă. Înainte de culcare sau când vă treziți în timpul nopții, agitați recipientul și adăugați un vârf de cuțit (cu o lingură sau cu degetele) din acest amestec sub limbă și țineți până când pudra se dizolvă complet.

Păstrați amestecul pe măsuță, în apropierea patului și consumați până în momentul în care trezitul în toiul nopții va rămâne o simplă amintire.

Înlocuitor al gustărilor de noapte

Amestecul de sare și zahăr ținut sub limbă până la dizolvare nu doar că reprezintă o soluție garantată a somnului, ci și o alternativă a gustărilor de noapte.

Dacă până acum, reflexul consta în fuga la frigider după orice aliment care putea fi ronțăit sau în privirea țintuită pe tavan, acest remediu simplu și rapid de preparat vă poate oferi soluţia pentru un somn liniștit.

loading...
Loading...

11 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 5
 4. 6
 5. 7
 6. 8
 7. 9
 8. 10
 9. 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *