Alimentație

Alimente pentru ÎNGRĂȘARE sănătoasă

Este cunoscut faptul că este mult mai dificil să ne îngrășăm decât să slăbim.

Medicii s-au gândit și la cei care au nevoie să mai ia în greutate (slăbiciune corporală excesivă).

Iată câteva dintre cele mai bune alimente în acest sens:

Avocado

Fructul de avocado este unul din cele mai sănătoase remedii pentru îngrășare sănătoasă – nu pentru că acest fruct ar ȋngrăşa în exces, ci pentru că, în cazul său, mărirea în greutate este cea mai sănătoasă.

Într-o cură pentru sporirea greutății, se recomandă consumul a câte 1-2 avocado pe zi, vreme de 5 zile pe săptămână.

Fructul de avocado va fi preparat cu ulei de măsline, suc de lămâie și condimente precum cimbrul, ardeiul iute și anasonul, pentru stimularea poftei de mâncare și a digestiei.

Și încă un element extrem de important: avocado nu se consumă la începutul mesei, deoarece va tăia pofta de mâncare (devenind astfel remediu împotriva obezității), ci la mijlocul ei.

Peștele gras

Somonul, tonul, heringul, sardele, asigură necesarul de proteine și încurajează depunerea câtorva kilograme în plus.

Acizii grași esențiali pe care-i conține tonul stimulează ȋngrăşarea,menținând organismul sănătos. Pentru aceasta, se consumă o porție de peşte gras pe zi sau de trei ori pe săptămână.

Cerealele integrale

Cerealele integrale și derivatele lor (grâu, ovăz, orz, tip muesli, biscuiți integrali, pâine și derivate cu cereale integrale) au în general un aport glucidic mare și foarte mare (50-80 g de glucide la 100 g de cereale, adică 300-350 = 400 kcal la 100 g).

Au o eliberare energetică lentă și eficientă, nu agresivă asupra pancreasului, așa cum face zahărul și derivatele lui.

Pentru micul dejun sunt recomandate cerealele cu lapte integral, deoarece acestea sunt bogate în glucide și proteine, astfel că sunt un ‘’combustibil’’ ideal pentru mușchi.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră (70-80% cacao) esteun aliment bogat în calorii: 100 de grame conțin aproximativ 450 calorii, adică mai bine de o treime din rația energetică zilnică a unei persoane cu un nivel redus al activității fizice.

De regulă, ciocolata neagră nu trebuie consumată în doze mai mari de 30 de grame pe zi, peste această cantitate crescând riscul de ȋngrăşare.

Cu toate acestea, doza poate fi dublată, însă numai în cazul celor care se confruntă cu deficiențe de greutate sau care depun efort fizic susținut.

Nucile

Nucile sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, fibre, steroli din plante, antioxidanți, multe vitamine și minerale.

Deși conținutul total de grăsimi este mai mare decât al altor alimente, cele din nuci sunt bune – 2,5 g de grăsimi mononesaturate (grăsimi sănătoase) și 13 g de grăsimi polinesaturate.

Fiecare gram de grăsime contribuie cu câte 9 calorii, mai exact 162 de calorii pentru cele 18 grame de grăsimi dintr-o porție.

Combinația de nuci și miere ajută la o îngrășare sănătoasă: se amestecă o jumătate de kilogram de miere cu o jumătate de nuci măcinate, peste care se adaugă sucul de la 1 lămâie; se amestecă bine și se păstrează într-un borcan de sticlă. Se ia câte 1 linguriță de 3 ori pe zi.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>