Alimentație

Alimente – medicament pentru BRONŞITA CRONICĂ şi ASTMUL ALERGIC

O alimentaţie preponderent vegetariană, bogată în fructe proaspete, cereale integrale şi legume, poate preveni bronşita cronică şi astmul alergic.

În plus, ea poate ameliora considerabil aceste boli, în cazul în care sunt deja instalate.

Iată câteva alimente-medicament cu efecte terapeutice deosebite în bronşita cronică şi astmul alergic:

Morcovii şi roşiile

Ambele vegetale au un conţinut ridicat de pigmenţi cu efecte antialergice şi de decongestionare a căilor respiratorii.

Studiile au demonstrat că incidenţa astmului este mult mai mică la cei care consumă frecvent aceste două legume proaspete.

Merele

Vitaminele şi pigmenţii conţinute în coaja merelor previn şi reduc intensitatea reacţiilor alergice la nivelul cailor respiratorii.

De asemenea, persoanele care consumă frecvent mere au o mai bună rezistenţă a organismului la stres şi la tensiunea psihică, doi factori determinant în apariţia crizelor de astm.

Pentru prevenirea acestor afecţiuni, se consumă cât mai des mere, cu tot cu coajă.

Cătina

Cătina şi uleiul de cătină conţin mari cantităţi de vitamina E, ce are ca efect reducerea şi prevenirea alergiilor respiratorii şi a obstrucției bronho-pulmonare.

Se mai găseşte vitamina E, în mari cantităţi, şi în uleiurile presate la rece de porumb, măsline sau palmier.

Catina reduce si previne alergiile respiratorii

Măceşele, varza (mai ales roşie), ardeii

Toate conţin vitamina C în cantităţi mari. Şi merele sau fructele de pădure sunt bogate în această vitamină.

Un studiu al Universităţii de Medicină din Cambridge a evidenţiat faptul că, la adulţi, apariţia şi exacerbarea crizelor de bronşită şi astm sunt asociate cu un consum redus de vitamina C din surse naturale.

Ananasul

Bromelaina din pulpa ananasului are efect foarte puternic în astm şi în bronşita alergică, reducând inflamația căilor respiratorii.

Stafidele

Au efect antiinflamator respirator, favorizând eliminarea secrețiilor din arborele bronşic.

În infecţiile respiratorii cronice şi în astm, se recomandă următorul remediu foarte simplu:

  • În jumătate de pahar de apă se pun 20 de stafide care se lasă la macerat timp de 6 ore, la temperatura camerei, după  care se consumă atât aps, cât şi fructele rehidratate. Remediul se consumă dimineaţa şi seara.

Rodiile

O băutură cu efecte excepţionale de eliminare a surplusului de secreţii de pe arborele bronşic, precum şi de reducere a volumului acestor secreţii:

  • O jumătate de linguriţă de coajă de rodii tăiată fin se fierbe timp de câteva minute într-un pahar de lapte în care se pun şi 4-5 stafide.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>