Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ALIMENTE – MEDICAMENT care purifică sângele, vitaminizează și repornesc sistemul digestiv obosit

Carența de vitamine sau minerale apare la sfârșitul sezonului rece, când alimentația e sarăcită și puterea de asimilație slăbită.

La început de primăvară se recomandă alimente-medicament pentru curățirea sângelui și pentru vitaminizare, repornirea sistemului digestiv obosit.

Salata verde

Salata verde este un tonic amar cu efecte detoxifiante, consumat pe scară largă.  Substanțele cu gust ușor amărui din frunzele salatei au proprietăți cu adevărat miraculoase:

  • stimulează digestia și metabolismul
  • drenează și tonifică ficatul
  • intensifică tranzitul intestinal
  • înlătură atonia (‘’lenea’’) organelor interne
  • curăță vasele de sânge
  • reglează activitatea anumitor glande endocrine.

Urzicile

Combat astenia de primăvară prin accelerarea proceselor de detoxifiere.

Conțin foarte multă clocrofilă (sângele verde) care ajută la eliminarea rapidă a ureei, bilirubinei, metalelor grele și toxice, radicalilor liberi.

Se pot consuma crude, frecate cu puțină sare (nu mai au deloc efect vezicant), fierte sau chiar sub formă de suc, obținut prin mixare.

Ridichile de lună

Sunt foarte importante pentru persoanele la care astenia de primăvară apare în corelație cu activarea unor boli ale rinichilor, ale vezicii urinare sau ale vezicii biliare.

Consumul lor are efect de stimulare a activității rinichilor, de combatere a infecțiilor reno-urinare, de susținere a funcționării normale a vezicii biliare.

Substanțele pe bază de sulf pe care le conțin au un ușor efect tonic asupra sistemului nervos, ajutând la eliminarea stărilor de oboseală și somnolență.

Ceapa verde

Are un excelent efect de reglaj endocrin, fiind recomandată pentru echilibrarea tiroidei, gonadelor și suprarenanelor.

În timpul primăverii, reglajul acestor glande este esențial pentru menținerea tonusului și sănătății organismului, precum și pentru combaterea asteniei de primăvară.

Ceapa verde ar trebui consumată zilnic, în special pentru reglarea activității tiroidei, esențială în menținerea tonusului și echilibrului psihic.

Frunzele de păpădie

Consumate negătite, bine spălate și tocate mărunt, frunzele de păpădie sunt alimentul de primăvară perfect contra asteniei, întrucât stimulează sistemul nervos și repornește sistemul digestiv obosit.

Sunt un drenor excelent pentru ficat, un stimulent al digestiei, dar și un laxativ-stimulent redutabil.

Frunzele de păpădie fac parte din categoria așa-numitelor tonice amare, care induc la nivel emoțional o stare de tonus psihic.

Leurda

Este prin excelență un remediu pentru curățirea sângelui și pentru vitaminizare, ca de altfel, pentru recâștigarea sănătății sistemului cardiovascular.

Consumate ca atare, sub formă de salată sau în sandviciuri, frunzele de leurdă sunt recomandate persoanelor la care astenia de primăvară se manifestă sub forma slăbirii capacității de efort, a aritmiilor cardiace, a variațiilor mari ale tensiunii arteriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *