Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Alimente cu acţiune DIURETICĂ – luptă cu retenţia de apă, curăţă organismul de toxine şi menţin rinichii sănătoşi

Curried carrot salad

Alimentele cu efect diuretic  favorizează un flux mai mare de urină, ajutând astfel la eliminarea deşeurilor şi a toxinelor din organism.

Pe lângă faptul că elimină lichidul acumulat în exces în ţesuturi, consumul de diuretice naturale contribuie la arderea grăsimilor şi ajută organismul să se menţină în formă.

De asemenea, pentru a preveni apariţia bolilor renale, este esenţial să eliminăm excesul de lichide din corp, pentru a evita astfel acumularea toxinelor.

Printre cele mai bune diuretice naturale se numără:

Castraveţii

Sulful şi sliciul din castraveţi stimulează rinichii să elimine acidul uric.

Pepenele roşu

Conţine 91% apă, este alcalinizant, detoxifiant şi mineralizant, menţinând o bună sănătate atât a rinichilor, cât şi a intestinelor, întrucât elimină toxinele din corp. Aminoacizii din pepenele roşu ajută la eliminarea lichidelor în exces din ţesuturi.

Pepenele galben

Conţine aproximativ 80% apă. Antioxidanţii pe care îi conţine stimulează rinichii pentru a elimina lichidele în exces.

Ananasul

Conţine 85% apă, fiind, totodată, o sursă foarte bună de fibre, vitamina C şi bromelină – elemente esenţiale pentru eliminarea lichidelor excesive din corp. Potasiul din ananas intervine în echilibrul sodiului în corp şi stimulează eliminarea lichidelor din corp.

Grapefruitul

Grapefruitul conţine 90% apă, fiind un fruct diuretic şi depurativ prin excelenţă.

Ciocolata

Acţionează ca diuretic graţie lecitinei. Lecitina îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi restricţionează depunerile de colesterol pe pereţii arterelor, ceea ce reduce cantitatea de fluide reţinute în organism.

Morcovii

Morcovii, bogaţi în antioxidanţi, minerale şi vitamine, sunt printre cele mai bune diuretice naturale. Sucul de morcovi are un puternic efect diuretic care favorizează eliminarea excesului de lichide, precum şi a substanţelor nocive care se acumulează în corp.

Morcovii elimina excesul de lichide din corp

Ţelina

Activează funcţionarea rinichilor, ajutând la tratarea problemelor precum guta, pietrele la rinichi sau insuficienţele renale. Seminţele de ţelină favorizează eliminarea acidului uric şi cresc producerea de urină, ceea ce ajută la detoxifierea organismului.

Roşiile

Au un conţinut de 90% apă şi reprezintă o sursă bogată de vitamina C, care îmbunătăţeşte metabolismul şi ajută organismul să elimine fluidele în exces. Sucul proaspăt de roşii este un excelent diuretic natural, luptând eficient cu retenţia de lichide.

Ceapa

Conţine aproximativ 91% apă, iar consumată regulat, activează funcţia renală, ajutând la drenarea cu uşurinţă a lichidelor din corp.

Salata verde

Conţinutul ridicat de fibre şi apă ajută la reglarea tranzitului intestinal la eliminarea excesului de lichid reţinut în ţesuturi. În plus, fierul şi magneziul, două minerale prezente în salata verde, favorizează eliminarea celulelor grase din corp.

Sparanghelul

Asparagina din sparanghel este  un aminoacid cu o mare putere diuretică şi care ajută, de asemenea, la tratarea durerilor cauzate de reumatism, retenţia de lichide (datorită sindromului premenstrual) şi de artrită.

Strugurii

Conţin multă apă şi potasiu, fiind un puternic diuretic natural. Cu un nivel de sodiu scăzut, strugurii sunt ideali pentru a elimina prin urină toxinele acumulate în corp.

Ghimbirul

Menţine nivelul optim al potasiului din organism, contribuie la eliminarea lichidelor reţinute în exces în organism, menţine sănătatea rinichilor.

Pătrunjelul

Este un foarte bun diuretic şi depurativ, eliminând ureea şi acidul uric (este de ajutor în reumatism, gută). Este recomandat pentru detoxifierea organismului, dar şi pentru eliminarea fluidelor din organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *