Alimente – cheie pentru CREIER, pe care să le consumăm zilnic

Anumite alimente ne influențează starea de spirit, ne ajută să asimilăm mai uşor, să gândim mai repede şi să ne concentrăm mai bine.

Creierul are nevoie de 20% din energia pe care o înmagazinăm zilnic prin alimentaţie. Materia cenuşie are nevoie de energie pentru a-şi putea îndeplini în bune condiţii sarcinile.

Pentru memorie: morcov și ananas

Morcovii sporesc capacitatea de memorizare. Elevii, studenţii, actorii sunt sfătuiţi să consume înainte de a-şi începe exerciţiile de memorizare o porţie de salată de morcovi cruzi, cu ulei şi suc de lămâie.

Ananasul este ideal pentru actori şi muzicieni, grație bogăției de vitamina C, dar și manganului. Se consumă 1 pahar de suc de ananas pe zi.

Și lămâia împrospătează memoria, sporește capacitatea de asimilare a materiei. Se recomandă 1 pahar de suc de lămâie cu miere, înainte de teze ori examene.

Banane, ardei iuți și căpșuni pentru fericire

Pe lângă multe vitamine și calciu, bananele mai au serotonină, substanţă care dă sentimentul de calm şi încredere. De aceea, ele sunt preferate de sportivii de performanţă.

Mai ales ardeii foarte iuți, roșii, stimulează hormonul fericirii din organism: endorfina.

Despre căpșuni se spune că sunt fructele managerilor. Gustul lor bun atenuează stresul. Datorită pectinei, dau un sentiment de confort spiritual. Doza zilnică: minimum 150 de grame.

Pentru concentrare: fructe de mare, ghimbir și ceapă

Fructele de mare (scoici, creveţi) facilitează atenţia, puterea îndelungată de concentrare. 100 de grame pe zi sunt suficiente.

Ceapa alungă oboseala psihică, surmenajul intelectual. Subţiază sângele, îmbunătăţind compoziţia de oxigen a creierului. Se consumă cel puţin o jumătate de ceapă pe zi.

Gingerolul din ghimbir, înrudit cu aspirina din punct de vedere chimic, eliberează mintea pentru noi idei. Sângele se subţiază şi circulă mai uşor, iar creierul este oxigenat mai bine. Se consumă o jumătate de rădăcină rasă de ghimbir pe zi, în salată.

Pentru gândire creativă: nuci și chimen

Nucile întăresc nervii și ajută la concentrare. Sunt ideale în conferinţe, prelegeri, călătorii lungi la volanul maşinii. Se recomandă 5 nuci pe zi.

Substanţele aromatice din chimen stimulează întreg sistemul nervos, facilitând gândirea creativă. Pentru inspirație, se bea regulat ceai de chimen: 2 linguriţe de seminţe zdrobite se opăresc cu 1 cană de apă clocotită.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>