Alimente CANCERIGENE care sunt consumate frecvent

Potrivit Institutului American pentru studiul cancerului (American Institute of Cancer Research), anumite alimente trebuie evitate sau consumate cât mai puțin posibil, pentru a reduce riscul de a suferi de diverse forme de cancer.

Unele alimente pe care le consumăm zilnic pot crește riscul de cancer, din cauza produselor chimice pe care le conțin.

Printre alimentele cancerigene care sunt consumate cel mai des se numără:

Alimentele modificate genetic

Alimentele modificate genetic sunt un pericol pentru întreaga planetă. Experții spun că mai mult de jumătate din alimentele de pe rafturile din magazinele americane au ingrediente modificate genetic.

Soia, porumbul, bumbacul și uleiul de răpiță se află în top. În mai multe țări europene este interzisă total cultivarea unor soiuri de plante modificate genetic.

American Institute of Cancer Research avertizează asupra pericolului evident al dezvoltării tumorilor cancerigene cauzat de culturile de porumb, soia sau rapiță modificate genetic.

Zahărul rafinat

Îl găsim în biscuiți, prăjituri, tarte, sosuri, sucuri de fructe și multe alte alimente procesate.

Zahărul rafinat crește rapid consumul de insulină și contribuie la dezvoltarea celulelor canceroase în corpul uman. Îndulcitorii bogați în fructoză, precum siropul de porumb, sunt foarte periculoși și pot provoca mai multe boli.

Celulele canceroase se metabolizează și se răspândesc ușor în organism atunc când se consumă prea mult zahăr rafinat.

Fructele din centrele comerciale

Se mai numesc și ‘’fructe murdare’’. Potrivit Environmental Working Group, 98% din produsele convenționale sunt pline de pesticide cancerigene.

Merele, portocalele, căpșunile și strugurii sunt fructele care conțin cele mai multe reziduuri de pesticide.

Roșiile la conservă

Materialul folosit pentru cutii în scopul conservării este realizat dintr-un produs chimic cunoscut sub numele de bisfenol – un produs foarte toxic, ce permite accelerarea creșterii celulelor canceroase în corp.

Din cauza nivelului lor crescut de aciditate, roșiile în conservă sunt considerate mai periculoase. Aciditatea provoacă bisfenolul în peretele cutiei, propagându-se în alimentul conservat.

Alimentele sărate, afumate și marinate

Nitrații – folosiți pentru a conserva, pentru a adăuga culoare și a da un aspect de prospețime alimentelor – pot să se transforme în N-nitrosodimetilamină în corp.

N-nitrosodimetilamina este o substanță foarte nocivă, strâns legată de riscul ridicat de anumite tipuri de cancer.

Bacon-ul, cârnații și mezelurile conțin multă sare și multe grăsimi, ceea ce poate duce la cancerul de stomac.

În Japonia, spre exemplu, cancerul de stomac este mai ridicat decât în alte țări, pentru că aici se consumă o mare cantitate de alimente sărate și afumate.

Îndulcitorii artificiali – Aspartam

Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile dietetice sau light și în mai mult de 6.000 de produse diferite fără zahăr sau ‘’dietetice’’.

După consumul de îndulcitori artificiali, produsele chimice sunt descompuse în organism în diketopiperazină (DKP), o toxină mortală.

Astfel, stomacul scapă de această toxină și produce substanțe care pot cauza cancerul, mai ales tumori ale creierului.

loading...
Loading...

3 Comments

  1. 1

    E bine ca in fiecare zi sa apara articole de acest gen ca sa stim daca ne vom reduce grana incet incet in viitorul apropiat la multa apa de izvor si fructe care cad pe jos ….
    cu viermi pentru ca ele raman cele mai sanatoase!

  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *