Meiul, Aliment Valoros Pentru Sănătatea Inimii și Stomacului

Meiul (Panicum miliaceum) este un aliment străvechi, o plantă erbacee din familia gramineelor, cunoscută încă de acum 7.000 de ani. Delicios și hrănitor, meiul conține o ”explozie” de minerale și vitamine și este lipsit de gluten. Superaliment natural Folosită, într-o primă etapă, ca nutreț pentru animale, meiul a câștigat, treptat, tot mai multă popularitate printre

Detalii...

Lizina ‘’Adoarme’’ Virusul Herpex Simplex

Lizina, un aminoacid esențial pe care organismul nu îl poate produce singur, trebuie obținută prin aport extern, din suplimente alimentare sau din hrană. Cum ajută lizina organismul Componentă a proteinelor din organism, lizina este esențială pentru sănătatea întregului organism, începând de la unghii, păr, straturile superficiale ale pielii, până la țesutul muscular, structura internă a

Detalii...

Lista Celor Mai Nocive Mărci De Ciocolată din România

Răsfăț pentru papilele gustative, otravă pentru organism. Așa pot fi caracterizate unele brand-uri de ciocolată, care, conform, Asociației Naționale Pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS), sunt extrem de nocive, prin conținutul abuziv de E-uri. E-urile amenință sănătatea Ce sunt E-urile? Conservanții, coloranții, aromele -€“ pe scurt – aditivii, indicați pe

Detalii...

Laptele de Soia Scade Colesterolul, Previne Cancerul și Osteoporoza

Spre deosebire de laptele de origine animală, bogat în colesterol și grăsimi saturate, laptele de soia conține, în cea mai mare parte, grăsimi nesaturate, lipsite de colesterol. Beneficii pentru sănătate Cu a sa consistență densă și un gust delicios, asemănător cu cel de vacă, laptele de soia este bogat în calciu și vitamina D, proteine,

Detalii...

ESTE SPIRULINA UN ALIMENT “MIRACOL” BOGAT IN PROTEINE?

Imaginati-va o planta care va poate hrani organismul furnizand majoritatea proteinelor de care avem nevoie, care ajuta in cazul alergiilor, reintareste sistemul imunitar, ajuta la tinerea sub control a hipertensiunii si a colesterolului si ne poate proteja impotriva cancerului. Aceasta este SPIRULINA OTRAVIREA CU ARSENIC Spirulina salveaza milioane de oameni de la otravirea cu arsenic:

Detalii...

Bananele Protejează Inima și Ajută Digestia

Că bananele se află printre cele mai gustoase alimente naturale nu mai este o noutate, însă știați că acestea se pot transforma într-un medicament de excepție? Supranumite și ”fructele fericirii”, bananele stimulează secreția de serotonină, cunoscută ca hormonul fericirii. Totul datorită triptofanului, o substanță prezentă în compoziția bananelor. Bananele nu constipă și au proprietăți nutritive

Detalii...

Topul celor cinci grasimi sanatoase

#1. Uleiul de nuca de cocos extra virgin Uleiul de cocos contine acid lauric, un acid gras important care poate fi gasit din abundenta si in laptele matern ce are, de asemenea, un puternic efect antiviral asupra organismului. Uleiul de cocos este, de asemenea, excelent pentru tiroida si nu ridica colesterolul atunci cand este consumat

Detalii...

Care Este Cea Mai Sănătoasă Carne? Aflați Recomandările Nutriționiștilor

Conform nutriționiștilor, cea mai sănătoasă carne este cea albă, în timp ce carnea roșie este bună atunci când este consumată cu moderație. Indiferent de tip, carnea este cea mai importantă sursă de proteine cu valoare biologică completă. Spre deosebire de proteinele vegetale, cele din produse animale oferă organismului toți cei nouă aminoacizi esențiali, care pot

Detalii...

Dieta cu Struguri Detoxifică Organismul și Întreține Sănătatea Cardiovasculară

Simbol al fecundității și sănătății, strugurii au fost apreciați pentru efectele deosebite asupra unor diferite sisteme, țesuturi și organe, încă din 1925. Dieta cu struguri reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de detoxifiere, precum și o cură de slăbire cu rezultate rapide. Efectele strugurilor asupra  organismului Strugurii consumați intern dezvoltă asupra organismului acțiuni generale,

Detalii...

10 BENEFICII SANATOASE ALE OUĂLOR

#1. Ouale sunt bune pentru ochi. Potrivit unui studiu, un ou pe zi ar putea preveni degenerescenta maculara, datorita continutului de carotenoizi, in special luteina si zeaxantina. #2. Intr-un alt studiu cercetatorii au aflat ca cei care mananca oua in fiecare zi isi diminueaza riscul de a face cataracta. #3. Un ou contine 6 grame

Detalii...