Alimentație

Mierea de Mană Are o Puternică Capacitate Antibacteriană

Mierea de mană este singurul sortiment de miere care nu provine din nectarul florilor, ci prin intermediul unor insecte care se hrănesc cu sucurile plantelor şi elimină, apoi, surplusul de zaharuri care nu le sunt necesare. Albinele culegătoare colectează aceste zaharuri de pe frunzele de foioase, în special, de pe cele de stejar sau conifer,

Detalii...

Alimentație

Fulgii de Drojdie Nutritivă Inactivă, o Uzină de Medicamente Naturale

Numită şi ‘’proteina vegetarienilor’’, drojdia nutritivă inactivă este un organism celular, tulpină a drojdiei Saccharomyces cerevisiae şi totodată, o sursă bogată de proteine complete. Spre deosebire de drojdia de bere, care împrumută un gust amărui în urma procesului de fermentare a berii, drojdia nutritivă are un gust plăcut, deoarece este fabricată din ciuperca (Saccharomyces cerevisiae)

Detalii...

Alimentație

Inulina, Minune Pentru Sănătate: Ajută la Slăbit şi Întăreşte Sistemul Imunitar

Inulina este sursa de fibre dietetice, obţinută, de regulă, din rădăcina de cicoare, care datorită capacităţii nutriţionale deosebite, joacă un rol esenţial în organism, ajutând la înlocuirea grăsimilor, zaharurilor sau carbohidraţilor. Pentru producătorii de produse naturiste, rădăcina de cicoare este cea mai comună sursă de inulină, datorită concentraţiei sale extrem de ridicate. Cu toate acestea,

Detalii...

Alimentație

Opt Alimente Care Previn Atacul de Cord

Pe lângă depresie, obezitate şi cancer, bolile de inima ocupă un loc în topul principalelor cauze de deces în lume. Pe lângă evitarea obiceiurilor sedentare şi practicarea exerciţiilor fizice, este necesar ca pentru o inimă sănătoasă, alimentaţia să fie controlată în mod strict. Afirmaţie valabilă în special în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune, de

Detalii...

Alimentație, Tratamente naturiste

Un Miracol Numit Afine – Cele Mai Bogate în Antioxidanţi

Mai bogate în antioxidanţi decât oricare alt fruct sau legume proaspete, afinele impresionează prin numeroasele virtuţi terapeutice, substanţele valoroase pe care le conţin aducând numeroase beneficii asupra sănătăţii, prevenind şi tratând boli grave, printre care şi cancerul. Afinele, aliment – medicament Lista acţiunilor terapeutice ale afinelor impresionează prin mărime, cât şi prin efectul puternic al

Detalii...

Alimentație

Laptele de Măgăriță Revitalizează Întregul Organism – Elixir Pentru Sanatate

Cunoscut încă din antichitate pentru proprietățile uimitoare asupra sănătății, laptele de măgăriță a reintrat în atenția comunității medicale datorită beneficiilor generale asupra sistemului imunitar, atât la bebeluși, copii, cât și la adulți. Recent readus în atenția lumii medicale, laptele de măgăriță este din plin apreciat pentru tolerabilitatea sa înaltă în rândul copiilor alergici la proteina

Detalii...

Alimentație, Tratamente naturiste

Cura cu Lapte de Capră, Miracol Pentru Sănătate – Vindecă Organismul de Tuberculoză

Hrănitor și întăritor, laptele de capră este mai sănătos decât cel de vacă, compoziția sa bogată în substanțe benefice ajutând la prevenirea anemiei, demineralizării oaselor și îmbunătățirea asimilării în organism a unor minerale precum fierul, calciul, fosforul și magneziu. Proprietățile vindecătoare ale laptelui de calciu se datorează conținutului bogat de calciu, vitamina D, fosfor, proteine,

Detalii...

Alimentație

Goji, Fructul Longevității – Efecte Antitumorale și Antidiabetice Remarcabile

Goji, originar din China, este considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume, folosite în medicina tradițională pentru prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, îmbunătățirea vederii, ameliorarea simptomelor de oboseală și întărirea sistemului imunitar. Cunoscut și sub denumirea de ‘’fructul longevității’’, goji a fost utilizat în medicina tradițională chineză de mii de ani, datorită acțiunii

Detalii...

Alimentație

Lintea, Alimentul Bogat în Antioxidanți – Scade Colesterolul, Protejează Inima și Oferă Energie

Lintea (Lens ensculenta) este una dintre cele mai ușor de digerat leguminoase. Sursă importantă de antioxidanți, lintea apără celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, prevenind, astfel, apariția afecțiunilor cardiovasculare, anumitor tipuri de cancer și a unor boli asociate îmbătrânirii. Lintea ajută la scăderea colesterolului Asemenea tuturor leguminoaselor, lintea este o sursă importantă de

Detalii...

Alimentație

O Cereală Prietenoasă cu Sistemul Digestiv: Grâul Kamut

Grâul Kamut (Triticum turgidum/Triticum turanicum) sau khorasan este cereala considerată strămoșul grâului dur, cultivat în Egiptul Antic, bogăția sa nutrițională transformându-l într-o super cereală. Spre deosebire de bobul de grâu obișnuit, grâul kamut, disponibil sub forma unor grăunțe uscate, are bobul de 3 ori mai mare, gustul său fiind asemănător cu cel de nucă. Fiind

Detalii...