Alimentație, Tratamente naturiste

Cinci Beneficii Nebănuite Ale Consumului de Pere

Perele, unele dintre cele mai vechi fructe din natură, sunt considerate comori dulci şi zemoase, cu calităţi terapeutice rar întâlnite la alte alimente, studiile recente recunoscându-le proprietăţile benefice în tratarea afecţiunilor renale şi urinare, bolilor cardiovasculare, intoxicaţiilor şi  bolilor apărute pe fondul deficienţelor imunitare. Pe lângă plăcerea savurării unor fructe delicioase, consumul de pere oferă

Detalii...

Alimentație

Beneficiile Consumului de Dovleac

Dovleacul (Curcubita maxima) este un aliment versatil, care aduce la pachet o serie întreagă de beneficii, printre care menţinerea sănătăţii vederii, inimii şi îmbunătăţirea sistemului imunitar. Copt în cuptor, preparat sub formă de supă cremă sau gătit la aburi, dovleacul este un aliment gustos, ieftin şi sănătos, un produs organic, cu o bogăţie de minerale

Detalii...

Alimentație

De Ce Este Sănătos Să Mâncăm Orez

Apreciat atât datorită gustului bun, cât şi avantajelor pe care le aduce sănătăţii, orezul constituie baza alimentaţiei pentru mai bine de jumătate din populaţia planetei. Orezul este un aliment sănătos, ȋndeosebi în momentele în care este preparat rapid, pe baza unor tehnologii simple, care permit păstrarea în cea mai mare măsură a factorilor nutritivi, asigurând

Detalii...

Alimentație

Beneficiile Uimitoare ale Consumului de Kiwi – Scut Ȋmpotriva Bolilor

Kiwi, ‘’agrişa chinezească’’ sau Yang Tao (mura sau strugurele gâştei) este fructul exotic mai bogat în vitamina C decât portocala, beneficiile sale pentru sănătate fiind de-a dreptul suprinzătoare: are efecte pozitive pentru sistemul respirator, este un solvent natural al sângelui, are efect laxativ şi un rol important în slăbire. Acestea sunt, însă, o mică parte

Detalii...

Alimentație

Şase Alimente Neprocesate, Pentru Amplificarea Inteligenţei

Deşi ocupă, ca spaţiu, doar 2% din corpul omenesc, creierul uman consumă cel puţin 20% din energia acestuia, fiind, cu siguranţă, cel mai complex element din întregul univers. Pentru hrănirea corectă a celulelor creierului şi amplificarea inteligenţei, una dintre cele mai frecvent recomandate opţiuni constă în consumul alimentelor proaspete şi neprocesate. Acestea sunt bogate în

Detalii...

Alimentație

Crudităţile şi Alimentele Vii ne Oferă Sănătate pe Termen Lung

Dieta bazată pe alimente vii reduce în mod semnificativ hipertensiunea şi greutatea corporală, ne informează un studiu publicat în revista Southern Medical Journal. Acelaşi studiu arată că 80% dintre participanți au reuşit să renunţe la consumul de alcool sau ţigări, în urma dietei bazate pe crudităţi şi alimente vii. Alimentaţia vegană, benefică pentru bolile cardiace

Detalii...

Alimentație, Medicină naturistă

Dietoterapia în Cardiopatia Ischemică. Cum să Evităm un Infarct Miocardic

Cardiopatia ischemică este boala cauzată de modificări la nivelul vaselor de sânge care irigă muşchiul inimii (miocard), respectiv la nivelul arterelor coronare. Cardiopatia ischemică implică deficitul de hrănire a inimii cu sânge prin îngustarea vaselor de sânge sau spasmul vaselor coronare. Netratată, această afecţiune poate duce la infarct miocardic, produs după astuparea bruscă a unei

Detalii...

Alimentație

Aronia, Fructele cu Cea Mai Mare Concentraţie de Antioxidanţi

Dacă până nu demult, merişoarele şi cătina erau considerate fructele cu proprietăţi terapeutice antioxidante cele mai bogate, iată că pe această listă şi-au făcut loc şi fructele de pădure Aronia (Aronia Melanocarpa), din plin apreciate pentru concentraţia foarte mare de antioxidanţi. În prezent, una dintre cele mai profitabile afaceri agricole din România este cultivarea arbuştilor

Detalii...

Alimentație

Ananasul, Fructul Dulce Care Slăbeşte – De Ce Nu Poate Lipsi de pe Masa de Sărbători

Pentru un plus de energie şi de imunitate, adăugaţi în alimentaţie ananas. Este bogat în fibre şi micronutrienți, iar conţinutul generos de antioxidanţi ajută la protecţia organismului împotriva radicalilor liberi. Sărac în calorii, însă bogat în vitamine, minerale, micronutrienți şi antioxidanţi, ananasul luptă împotriva unor afecţiuni, ȋncepând de la inflamaţii şi indigestie, până la osteoporoză.

Detalii...

Alimentație

Seminţele Oleaginoase, Sursă Sănătoasă de Proteine. Mai Bune Decât Leguminoasele

Seminţele oleaginoase sunt bogate în grăsimi nesaturate, în minerale, vitamine şi proteine, ajutând la stimularea sistemului imunitar şi la creşterea capacităţii de apărare a organismului. Pentru că sunt o sursă foarte sănătoasă de proteine, oleaginoasele sunt un înlocuitor excelent al proteinei animale (lapte, ouă, carne), fiind mai puţin acide şi totodată, lipsite de factori de

Detalii...