Alimentație

Guava – ‘’medicament natural’’ pentru întregul organism

Guava (Psidium Guajava)  este fructul apreciat atât pentru gustul exotic, cât şi pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătăţii. Pulpa fructului guava are un gust asemănător cu cel al căpşunilor, perelor, bananelor, pepenilor, sau o combinaţie al celor patru. Atât miezul, seminţele, cât şi coaja acestui fruct sunt comestibile. Se poate consuma crud, în

Detalii...

Alimentație, Tratamente naturiste

Ceapa verde, delicatesa vegetală cu efecte terapeutice puternice

Ceapa verde, depozit de substanţe vitale, conţine compuşi cu efecte terapeutice foarte puternice, alicina, cvercitina şi clorofila remarcându-se în mod deosebit. Ceapa verde conţine substanţe (inclusiv hormoni vegetali) diferite de ceapa adultă, menite să-i susţină creşterea accelerată, ceea ce îi conferă proprietăţi diferite. Consumată ca atare sau în salată (se asociază foarte bine cu frunzele

Detalii...

Alimentație

Şapte alimente care întăresc inima şi promovează sănătatea vasculară

Unul dintre factorii de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare este alimentaţia nesănătoasă. Excesul de sare, de grăsimi, absenţa nutrienţilor necesari pentru o bună funcţionare a organismului, reprezintă factori de risc ce pot afecta inima şi sistemul cardiovascular. În scopul protecţiei sistemului cardiovascular, specialiştii au realizat o listă cu cele mai bune alimente ce

Detalii...

Alimentație

Alimente acide care dezvoltă alcalinitate în organism

Alimentele ingerate care generează o mare aciditate pot afecta rinichii, ficatul şi pot predispune la diabet. Nivelul pH-ului uman joacă un rol important în funcţionarea şi sănătatea organismului, astfel că o dietă formată din 80% alimente alcaline şi 20% alimente acide este esenţială pentru a ţine bolile la distanţă. Dieta şi alcalinizarea sângelui Graţie unor

Detalii...

Alimentație

Alimente Care Produc Inflamaţii în Corp şi Pun Sănătatea în Pericol

Infecţiile virale, tensiunea arterială, artrita, osteoporoza, acneea sau candida sunt afecţiuni produse de inflamaţiile organismului uman. Deşi inflamațiile reprezintă răspunsul sistemului imunitar la infecţii şi bacterii, există posibilitatea ca acestea să ducă la grave probleme de sănătate, atunci când organismul este slăbit. Inflamaţiile cronice duc la boli grave Inflamaţia acută este un proces natural al

Detalii...

Alimentație

Protejarea Ficatului Prin Alimentaţie

Oboseala cronică, infecţiile frecvente, constipația sau pungile de sub ochi pot fi semne că ficatul nu funcţionează corect, ceea ce implică luarea unor măsuri radicale în privinţa alimentaţiei. Ficatul, o uriaşă uzină care ne ajută să eliminăm substanţele toxice din organism, curăţă şi detoxifică aproximativ 2 litri de sânge în fiecare minut. Aceluiaşi organ îi

Detalii...

Alimentație, Medicină naturistă

Tromboflebita: Alimente – Medicament, Pentru Tratamentul Natural

Tromboflebita sau boala tromboembolică este o afecţiune a sistemului cardio-vascular, care implică inflamaţia venelor însoţită de formarea cheagurilor de sânge. Tromboflebita presupune obturarea totală sau parţială a peretelui venos, prin coagularea intravenoasă, inflamarea peretelui venos şi formarea cheagurilor de sânge, astupându-se parţial sau total vena, ceea ce duce la îngreunarea circulaţiei sanguine. Tromboflebita – Cauze

Detalii...

Alimentație

Legumele – Minune Pentru Sănătate

Ieftine şi uşor de gătit, rădăcinoasele de sezon sunt nelipsite de la prepararea mâncărurilor, beneficiile lor pentru sănătate fiind nepreţuite. Pe lângă gustul delicios, legumele folosite în supe, salate sau mâncăruri vor aduce şi o porţie generoasă de sănătate. Morcovul, anticancerigen Culoarea morcovului este dată de betacaroten  – substanţă importantă pentru protejarea împotriva radicalilor liberi

Detalii...

Alimentație

Prazul şi Efectele Sale Benefice Nebănuite

Prazul (Allium porrum), cultivat chiar de pe vremea vechilor egipteni, are efecte benefice nebănuite pentru sănătate, scăderea colesterolului şi reglarea tensiunii arteriale fiind doar câteva dintre acestea. Folosit în gastronomie pentru prepararea diverselor tipuri de mâncăruri şi salate, prazul mai poate fi administrat şi în scop terapeutic. Praz – compoziţie Prazul conţine apă ȋn proporţie

Detalii...

Alimentație

Alimentele Negre Conţin Antioxidanţi Puternici – Previn Diabetul şi Bolile Cardiace

Alimentele negre pot fi la fel sau poate chiar mai sănătoase decât alimentele verzi, datorită conţinutului extrem de bogat în antioxidanţi, cu rol important în reducerea predispoziţiei către diabet, boli cardiace sau cancer. Atunci când vine vorba despre beneficiile alimentelor în funcţie de culori, negrul face legea. Alimentele negre conţin antioxidanţi puternici Principalele avantaje ale

Detalii...