Alimentație

Alimente care vă fac bine, dacă suferiți de RINITĂ ALERGICĂ

Rinita alergică este una dintre cele mai frecvente forme de alergie. În timpul  primăverii, al verii sau al toamnei, cei afectați se confruntă cu: secreţii nazale abundente strănuturi dese mâncărimi la ochi şi în urechi o senzaţie permanentă de apăsare pe sinusuri insomnie stări de epuizare. Mulți alergici sunt sensibili la grăuncioarele de polen, pe

Detalii...

Alimentație

FĂINA de SOIA: un aliment hrănitor, cu un conținut bogat în nutrienți

Făina de soia se obține prin măcinarea boabelor galbene de soia. Combinată (în proporţie de 5-15%) cu făină de grâu, făină de soia este folosită pentru obţinerea unei pâini şi a unor produse de patiserie extrem de gustoase și sănătoase. Este mult mai săracă în zaharuri decât grâul sau alte cereale, fiind recomandată inclusiv diabeticilor.

Detalii...

Alimentație

ROȘIILE de IMPORT din SUPERMARKET: crescute în sere care arată ca în filmele Science Fiction, ‘’coapte’’ în câteva ore, vopsite și tratate după computer

Arată impecabil, dar sunt lipsite de gust, iar de vină este modul în care sunt cultivate și tratate. Tehnologiile de cultivare a legumelor și fructelor s-au modernizat în ultimii ani, din dorința producătorilor de a scoate recolte-record. Roșiile de import ajunse pe rafturile supermarketurilor sunt ‘’cultivate’’ cu ajutorul unei tehnologii speciale, spun agronomii. De ce

Detalii...

Alimentație

ULEIUL de MĂSLINE este un elixir pentru ficat, inimă, artere și tinerețe. Mai ales amatorii de carne, prăjeli, dulciuri sau produse de patiserie ar trebui să-l consume!

Delicios în salatele de crudități, uleiul de măsline, sau ‘’aurul lichid’’, așa cum îi spuneau grecii și romanii, în antichitate, este un adevărat elixir pentru vasele de sânge. Cele mai sănătoase feluri de ulei de măsline sunt uleiul virgin și extravirgin de măsline, obținute prin presare la rece. Diferența dintre uleiul virgin și cel extravirgin

Detalii...

Alimentație

Alimente care ‘’fură’’ ENERGIA și accentuează starea de OBOSEALĂ

Alimentele greoaie, și mai ales combinarea nepotrivită dintre acestea, duc la o digestie mai grea și la un consum energetic mai mare. Unele dintre alimentele la care mulți apelează atunci când se simt obosiţi, și nu numai, nu fac altceva decât să le accentueaze starea de oboseală. Astfel, oboseala resimțită poate fi cauzată chiar de

Detalii...

Alimentație

Despre fructul CHERIMOYA şi beneficiile sale pentru sănătate

Cherimoya este numele comercial al annonei, un arbust originar din Anzi. Cherimoya (Annona cherimola) este un fruct în formă de pară, cu un miez cărnos, dulce, de culoare albă. Gustul se aseamănă cu o mixtură de banane, ananas, mango și căpșuni. Cherimoya poate fi pus la soare să se coacă și se verifică la fiecare

Detalii...

Alimentație, Rețete de slăbit

ALIMENTE care fac pierderea KILOGRAMELOR mai ușoară

Slăbitul nu înseamnă neapărat mai puţină mâncare. Prin alimentaţie şi băuturi putem acumula mai puţine calorii decât reuşim să consumăm prin activitatea fizică. Un obiectiv uşor de atins, dacă mâncăm porţii rezonabile, compuse predominant din fructe, zarzavaturi, leguminoase, cereale integrale sau nuci. Desigur, nu trebuie omisă mișcarea în fiecare zi, sau în majoritatea zilelor. Includerea

Detalii...

Alimentație

De ce PÂINEA cu MAIA (drojdie sălbatică) este mult mai sănătoasă decât cea uzuală

Pâinea cu maia are o mulțime de avantaje asupra sănătății, în opoziție cu pâinea comercială. Maiaua este un produs din făină și apă ce fermentează îndelung  cu ajutorul unor  bacterii numite  Lactobacillus care formează gaze de dioxid de carbon și hidrogen. De ce pâine cu maia Folosirea drojdiei comerciale este o metodă rapidă de dospire,

Detalii...

Alimentație

CARAMBOLA sau fructul stea – o apariție exotică, plină de beneficii

Carambola (Averrhoa carambola), sau fructul stea, a câștigat popularitate la nivel mondial datorită densității sale nutritive și nivelurilor antioxidante. Fructul carambola crește în Asia de Sud-Est și în alte zone tropicale, inclusiv în zona Caraibelor și America Latină. Este utilizat în deserturi, mâncăruri sau dulcețuri. Sucul acestuia poate fi utilizat ca agent de aromatizare în

Detalii...

Alimentație

MOMENTELE – CHEIE în care ar trebui să bem APĂ

Apa este vitală pentru buna funcționare a organismului, însă nu doar cantitatea contează, ci și momentele în care o bem. Potrivit nutriționiștilor, sunt anumite momente în care organismul nostru are nevoie de hidratare, iar dacă atunci consumăm un pahar de apă, efectul ei benefic în organism este potenţat. Aportul zilnic de apă recomandat de către

Detalii...