Alimente CANCERIGENE care sunt consumate frecvent

Potrivit Institutului American pentru studiul cancerului (American Institute of Cancer Research), anumite alimente trebuie evitate sau consumate cât mai puțin posibil, pentru a reduce riscul de a suferi de diverse forme de cancer. Unele alimente pe care le consumăm zilnic pot crește riscul de cancer, din cauza produselor chimice pe care le conțin. Printre alimentele

MIEREA de SALCÂM și multiplele sale beneficii pentru sănătate

Mierea de salcâm este o miere monofloră, obținută exclusiv doar din nectarul florilor de salcâm. Este incoloră sau ușor galbenă și are o aromă specifică florilor de salcâm. Are o culoare alb-gălbuie, este parfumată și limpede. Are multă finețe și discreție, ceea ce o face să fie mult apreciată de către copii. Mierea de salcâm

AQUAFABA, un nou fenomen în materie de alimentaţie sănătoasă

Aquafaba este termenul inventat de americanul Goose Wohlt, care a combinat cuvântul latin aqua (apă) și faba (fasole, în limba spaniolă). Mai exact, aquafaba este apa în care a fiert năutul, însă există și încercări de rețete în care a fiert fasolea, lintea și alte leguminoase. Cu toate acestea, varianta cu năut rămâne cea mai

‘’ZAHĂRUL VERDE’’: dulcele natural cu zero calorii, care nu modifică gustul alimentelor și aduce beneficii însemnate

‘’Zahărul verde’’ este un aliment sănătos, natural, cu mari capacități antioxidante și antiinflamatorii. Se găsește în magazinele și farmaciile naturiste. Zahărul verde este un îndulcitor 100% natural, care se extrage din Stevia Rebaudiana, o plantă originară din Paraguay, numită de localnici ‘’caai-ehe’’ (iarbă dulce). Nu schimbă gustul alimentelor Spre deosebire de alți îndulcitori de pe

Ce ascunde POFTA de DULCE sau SĂRAT

Într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Tufts a fost demonstrat faptul că aproape tuturor oamenilor le este poftă de câte ceva. Potrivit Dr. Susan Yanovski, manager la Departamentul de Cercetarea Obezității din cadrul Institutului Național de Diabet din SUA, poftele au legătură cu o suită de factori. Atunci când vine vorba despre pofte,

Beneficiile consumului de VARZĂ CREAȚĂ

Varza creață (Brassica oleracea acephala) face parte din familia Cruciferae, în care sunt incluse, de asemenea, și varza albă, varza roșie, varza de Bruxelles și broccoli. Deși mai puțin cunoscută, varza creață se cultivă pe întreg cuprinsul țării, direct în câmp sau grădină. Varza creață a evoluat din varza sălbatică, originară din sud-vestul Europei și

Alimente de consumat pentru sănătatea DANTURII şi a GINGIEI

Bacteriile din cavitatea bucală se află dintotdeauna şi în permanenţă acolo. Ele pot fi ținute sub control printr-o curăţare atentă a dinţilor. Însă atunci când dantura nu este îngrijită destul de conştiincios, zaharurile şi amidonul din alimente, (mediul preferat al bacteriilor) formează pe suprafaţa dinţilor placa bacteriană. În decurs de două zile, placa bacteriană se

O singură picătură de ULEI de BUSUIOC adăugată în apa de băut ne protejează de INFECȚIILE cu BACTERII luate din ALIMENTE

Busuiocul (Ocimum basilicum) conține ulei volatil, bogat în camfor şi eugenol, și fitoncide. Este un remediu natural cunoscut mai ales în cazul afecțiunilor sistemului nervos și cele ale sistemului digestiv. Uleiul volatil de busuioc Se mai numește și ulei eteric, ulei aromatic sau ulei esențial. Se obține doar prin procedee industriale (prin antrenare cu vapori),

Alimente care vă fac bine, dacă suferiți de RINITĂ ALERGICĂ

Rinita alergică este una dintre cele mai frecvente forme de alergie. În timpul  primăverii, al verii sau al toamnei, cei afectați se confruntă cu: secreţii nazale abundente strănuturi dese mâncărimi la ochi şi în urechi o senzaţie permanentă de apăsare pe sinusuri insomnie stări de epuizare. Mulți alergici sunt sensibili la grăuncioarele de polen, pe

FĂINA de SOIA: un aliment hrănitor, cu un conținut bogat în nutrienți

Făina de soia se obține prin măcinarea boabelor galbene de soia. Combinată (în proporţie de 5-15%) cu făină de grâu, făină de soia este folosită pentru obţinerea unei pâini şi a unor produse de patiserie extrem de gustoase și sănătoase. Este mult mai săracă în zaharuri decât grâul sau alte cereale, fiind recomandată inclusiv diabeticilor.