ALIFIE și TINCTURĂ din MUGURI de PLOP NEGRU, cu o imensă putere de vindecare

Mugurii de plop negru (Populus Nigra) se recoltează până la jumătatea lunii Aprilie, când aceștia încep să se umfle și ies frunzele.

Se culeg mugurii nedesfăcuți ai ramurilor de la baza copacului, numai cei de pe primele crengi, și niciodată cei terminali, care asigură creșterea și dezvoltarea plantei.

Imediat după recoltare, mugurii se pun la uscat în strat subțire, în locuri bine aerisite și călduroase.

Alifie pentru piele iritată și răni care se închid greu

Ingrediente  

  • 1 lingură muguri proaspeți de plop
  • 100 ml ulei de măsline
  • 10 g ceară de albine

Preparare

Se zdrobesc ușor mugurii și se pun pe foc mic, în uleiul de măsline. Se lasă să stea jumătate de oră, apoi se reȋncălzesc cu tigaie cu tot, pe baie de aburi.

Se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Se pune din nou compoziția pe baie de aburi și se adaugă ceara de albine.

Se amestecă întruna, până când se topește. Balsamul fierbinte se toarnă în recipiente pentru cremă. Se lasă să se răcească și se închid ermetic.

Utilizare

Ajută în cazul rănilor care se închid greu, al infecțiilor pe piele. Balsamul e bun și pentru înmuierea zonelor de pe corp cu piele crăpată și aspră.

Tinctură de muguri de plop

Preparare

Se umple un sfert dintr-un borcan cu pulbere de muguri de plop, apoi se completează restul cu alcool alimentar de 90 de grade.

Se amestecă bine, după care se pune capacul și se lasă să macereze 10-12 zile. Apoi, preparatul se filtrează și se trage în sticluțe mici, care se păstrează în locuri întunecoase și reci.

Utilizare

  • Afecțiunile tumorale benigne

Fibroamele, adenofibroamele, chisturile cu diferite localizări sunt extrem de receptive la tratamentul intern și extern cu muguri de plop.

Intern, se iau 50 de picături de tinctură, combinată cu miere de albine sau îmbibată pe bucățele de pâine uscată (nu se ia niciodată diluată în apă),  de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Extern, se pun comprese cu tinctură, care se aplică pe zona afectată vreme de 2 ore. Compresele se aplică o dată la două-trei zile, iar după ce se îndepărtează compresa, pielea se ține la aer liber vreme de un sfert de oră, după care se unge cu o cremă pentru refacerea tegumentului.

  • Răni deschise

Tinctura de muguri de plop se picură de pe un tampon de vată, după ce zona afectată a fost bine curățată.

Pentru câteva minute va produce o puternică usturime, favorizând apoi cicatrizarea și vindecarea foarte rapid, prevenind infecțiile și cicatrizarile inestetice.

 

 

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>