Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ALGA BRUNĂ ține sub control pofta de mâncare, luptă cu obezitatea și celulita

Alga brună (Fucus vesiculosus), denumită și iarbă de mare sau varec veziculos, este o algă marină ce trăiește în apele nordice ale Oceanului Atlantic și Oceanului Pacific.

Alga brună are drept constituenți principali: iodul, manitolul, mucilagii (algine), principii tonic amare, vitaminele C, B, E, ergosterol, sodiu, magneziu, calciu, fier, brom, siliciu.

Acești constituent recomandă cu succes alga brună împotriva obezității (stimulează metabolismul bazal), celulitei.

Împiedică tiroida să determine îngrăşarea

Una din principalele proprietăți ale algei brune e cea de reglare a funcţiei tiroidei, datorită conţinutului ridicat de iod.

Iodul este absorbit de tiroidă din sânge, pentru a produce şi a distribui hormonii în corp. În lipsa iodului, tiroida nu funcţionează corect şi metabolismul încetineşte. Apare astfel îngrăşarea.

Algele brune joacă un rol important în prevenirea deficitului de iod.

Algă brună, pentru slăbit

Alga brună se poate utiliza intern sub formă de:

Decoct: 1 linguriță algă la  ceașcă (fierbere 5 minute), 3-4 cești pe zi, înainte sau între mese; pentru combaterea obezității se adaugă la fiecare ceașcă 1 linguriță de crușin și puțin anason verde.

În uz extern, contra obezității, celulitei, se aplică cataplasme fixate pe aglomerările de grăsimi sau celulitice:

Împachetări: pudra fină de alge brune, de culoare brun-verzuie, se amestecă cu puțină apă călduță; pastă rezultată se aplică atât de cald cât suportă pielea, efectul termic facilitând astfel eliberarea activelor marine din conținut și pătrunderea acestora în piele; se aplică pe zona dorită (abdomen, șolduri, fese).

Stimulează metabolismul

Alga brună contribuie la pierderea din greutate datorită proprietăţilor de stimulare a metabolismului, ajută digestia, combate constipaţia şi balonarea, scade nivelul colesterolului ‘’rău’’ şi luptă împotriva virusului hepatic.

Precauții, contraindicații

Curele cu alga brună se fac la recomandarea specialistului (planta conține o cantitate extrem de mare de iod).

Administrarea simultană a tratamentului pe bază de iod și a medicamentelor antitiroidiene poate duce la scăderea excesivă a gradului funcționării tiroidiene.

Alga brună este contraindicată în sarcină, alăptare, hipertiroidism, hipotiroidism, persoanele alergice la iod, persoanele care în următoarele 14 zile vor suferi o intervenție chirurgicală (crește riscul de apariție a hemoragiilor).

Alga brună poate interacționa cu medicamente care încetinesc procesul de coagulare a sângelui (medicamente anticoagulante/ medicamente antitrombocite).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *