Medicină naturistă

AEROFAGIA (acumulare de gaze în stomac): remedii simple, cu efect rapid

Aerofagia este o acumulare de gaze în stomac, care se manifestă prin balonări, salivare abundentă, greutate în stomac și chiar o jenă la inimă.

Aerofagia poate fi provocată de aerul înghițit în exces, dar și de tulburări digestive serioase, precum ulcerul de stomac, calculii vezicii biliare.

Această boală declanșează dureri la distanță, mai ales dureri care seamănă cu angina pectorală. Simptomele bolii nu trebuie neglijate.

În cazurile ușoare, se recomandă ajutoare naturale, care pot fi administrate cu ușurință la domiciliu:

Cărbune medicinal (cărbune vegetal)

Cărbunele medicinal absoarbe ca un burete gazele din intestin și calmează rapid crampele, reducând și senzația de greutate, de presiune din abdomen.

 • Pentru remedierea rapidă a acestor probleme, se ia câte 1 capsulă de cărbune medicinal, înainte și după masă.

Scorțișoară cu miere

În perioadele cu stres foarte intens, administrarea de miere cu scorțișoară reglează pofta de mâncare, previne tulburările digestive produse de tensiunea psihică: aerofagia (înghițirea aerului ȋmpreună cu hrana), spasmele abdominale și refluxul gastric.

 • Se pun 2 lingurițe de pulbere de scorțişoară ȋmpreună cu 4 linguri de miere lichidă și se amestecă foarte bine. Pasta obtinută se va administra pe parcursul unei zile, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Rozmarin

Rozmarinul accelerează tranzitul intestinal leneș, eliminând, astfel, aerofagia, atoniile gastrice, balonările, râgâielile și gazelle.

 • Se ia câte 1 g de pulbere de rozmarin, sublingual, de 4 ori pe zi, minimum 2 săptămâni.

Ceaiuri

Ceaiurile din plante antispastice, carminative (facilitează eliminarea gazului intestinal), sedative, ajută digestia și sunt utile în tratarea simptomelor specifice aerofagiei.

Chimen: se infuzează 1-5 g de semințe măcinate într-o cană de apă clocotită, timp de 10-15 minute; se împarte această cantitate în 3 doze, se răcește și se bea înainte de meșe.

Coriandru: se infuzează 10-30 g de semințe zdrobite într-un litru de apa clocotită timp de 10 minute, apoi se strecoară; se bea 1 cană după fiecare masă.

Mentă: se infuzează 2-4 g de plantă uscată într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute, apoi se strecoară; se beau 3 căni pe zi; nu se consumă înainte de culcare.

Măghiran: se infuzează 1-2 lingurițe de plantă uscată într-o cană de apă clocotită, timp de 5 – 10 minute, apoi se strecoară; se beau  3 căni pe zi.

 

 

loading...
Loading...

2 Comments

 1. 1

  Informație de râsul curcilor?
  Mă bucuram că am dat peste aceste recomandări?
  Cînd…. la final am fost foarte DEZAMĂGIT…. citind „‘Aceste INDICAȚII sunt cu scop infirmativ”
  Exact ca decretele date de Ceaușescu de care se făcea haz;
  Art.1 din decret ” cetățeni vor circula cu autoturismele personale și pe drumuirile cu zăpadă mare.
  Art.2.Anulează art 1.din acest decret.

 2. 2

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>