Adenita (Inflamarea Ganglionilor Limfatici), Tratată Prin Puterea Plantelor

Adenita este o boală care constă în inflamaţia ganglionilor limfatici din jurul pavilionului urechii, de sub mandibulă, din zona claviculei, din regiunea inghinală sau cea axilară (la subsuoară).

În corpul uman se găsesc aproximativ 600 de ganglioni limfatici, cunoscuţi ca nişte corpusculi mici, de formă rotundă sau ovală, localizaţi profund sau superficial sub piele.

Adenita: cauze şi manifestări clinice

Adenita  – inflamaţia ganglionilor limfatici – este provocată de cele mai multe ori, de cauze infecţioase. Astfel, agenţii patogeni pot fi reprezentaţi de:

→ viruşi (mononucleoză infecţioasă)

→ bacilul Koch (adenită tuberculoasă)

→ paraziţi (toxoplasmoză)

→ diferiţi germeni care produc puroi (adenită supurată)

De cele mai multe ori, boala nu provoacă simptome, însă există cazuri în care ea se poate manifesta prin umflarea ganglionilor superficiali din jurul pavilionului urechii, de sub mandibulă, din zona claviculei, din regiunea inghinală sau cea axilară (la subsuoară); prin febră sau de dureri abdominale care se pot confunda cu crizele de apendicită.

Pulbere din plante medicinale

În tratamentul adenitei, este recomandată administrarea unui amestec format din pulbere din rădăcină de brusture (Arctium lappa), rădăcina de dragavei (Rumex crispus), pătlagină (Plartago major şi alte varietăţi), trifoi roşu (Trifolium pratense), lipicioasa (Galium aparine).

Brusturele este un excelent adjuvant în detoxifierea organismului, datorită proprietăţilor sale terapeutice puternice. Este purificator, tonic sanguin şi hepatic, şi are proprietăţi antitumorale.

Rădăcina de dragavei fortifică funcţiile ficatului şi ale splinei, fiind totodată, un puternic constructor al sângelui, în sensul că stimulează creşterea numărului de celule roşii şi combate anemia datorită conţnutului său bogat în fier. Dragaveiul este şi un minunat purificator limfatic, motiv pentru care este introdus în tratamentele tuturor formelor de cancer, HIV, tratamentul ganglionilor limfatici tumefiaţi şi tumorilor.

adenita

Adenita – Inflamatia Gangionilor Limfatici

Pătlagina este cunoscută ca una dintre cele mai eficiente plante pentru combaterea puroiului şi septicemiei sângelui, tratând eficient abcesele şi tumorile.

Pe de altă parte, trifoiul roşu este un excelent purificator sanguin şi limfatic, contribuind la dizolvarea tumorilor şi a formaţiunilor tumorale. Este recomandat, în special, în leucemii şi în toate formele de cancer.

Despre lipicioasa se cunoaşte faptul că este o plantă cu efecte extraordinare asupra sistemului limfatic, dislocând şi dizolvând congestionările limfatice. Este utilizată în tratarea ganglionilor limfatici, abceselor, furunculelor şi tumorilor.

♣ Aşadar, se amestecă plantele în cantităţi egale şi se macină prin râşniţa de cafea, pentru obținerea unei pulberi fine. Se administrează 1 linguriţă de amestec, sublingual (se ţine sub limbă timp de 10 minute), de 4 ori pe zi, într-o cură de 6 luni.

Cura cu echinaceea

Echinacea este o plantă medicinală care amplifică funcţionarea ţesuturilor, în special a măduvei osoase, a ţesutului timusului şi splinei. Mai mult, aceasta stimulează în organism producerea de limfocite T şi activitatea macrofagelor, ceea ce duce la un mod normal de funcţionare a sistemului limfatic.

♣ Se ia o doză şoc de 10 capsule de 500 mg., de 2 ori pe zi (în total 20 capsule pe zi), timp de 10 zile, după care se continuă cu câte 5 capsule de 500 mg, de 2 ori pe zi (în total 10 capsule pe zi) vreme de 20 de zile. La nevoie, după o pauză de 2 săptămâni, se mai poate face o cură.

♣ De asemenea, capsulele pot fi înlocuite cu pulberea obţinută prin râşnirea plantei: se administrează o lingură de pulbere, de 4 ori pe zi, în primele 10 zile, urmând ca în următoarele 20 de zile să se ia 1 linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi. După o pauză de 2 săptămâni, la nevoie, se mai poate face o cură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *