Adăugaţi suc de HREAN în LAPTE şi consumaţi zilnic – remediul este excelent în REUMATISM şi GUTĂ

Reumatismul sau bolile reumatice sunt boli inflamatorii cronice şi dureroase, care afectează oasele, articulaţiile, muşchii, tendoanele şi ligamentele, însă şi organele interne, inclusiv inima, rinichii, plămânii sau pielea.

Simptomele de inflamaţie specifice bolilor reumatice sunt umflarea, roşeaţa, rigiditatea, căldura şi durerea.

Stresul permanent, excesele alimentare care constau mai ales în consumul exagerat de carne, brânzeturi grase, ouă şi lactate, pot încărca ţesutul conjunctiv cu toxine. Aceasta face ca vasele de sânge, nervii, muşchii şi articulaţiile să îşi piardă elasticitatea, să se deformeze şi în cele din urmă, să se sclerozeze.

Reţetă cu hrean pentru reumatism şi gută

Reumatismul este un fenomen care cuprinde organismul în întregime, astfel că, înainte de toate, corpul trebuie purificat de reziduuri, detoxifiat şi regenerat.

Un tratament cu efecte antiinflamatoare şi detoxifiante este cel pe bază de hrean şi lapte:

Ingrediente

1 cană (250 ml.) lapte cald

1-2 linguriţe suc de hrean

Mod de preparare şi administrare

Într-o cană de lapte cald (natural, de ţară) se adaugă 1-2 linguriţe de suc de hrean proaspăt preparat, amestecând bine.

Acest remediu se administrează o dată sau de două ori pe zi, pe o perioadă de cel puţin 3 săptămâni.

Cataplasma cu hrean calmează durerile

Un alt remediu natural pentru calmarea durerilor reumatice este cataplasma cu hrean, foarte eficientă. Atenţie, însă! Ea va fi folosită cu prudenţă la persoanele cu pielea sensibilă, alergică. De asemenea, poate fi aplicată pe zona afectată atât timp cât nu apare senzaţia de arsură.

lapte

Hrean cu lapte – remediu cu efecte antiinflamatoare

Suplimentar, după îndepărtarea cataplasmei se poate aplica un unguent camforat.

Iată cum se procedează:

Varianta 1: hreanul se dă prin răzătoarea mică, apoi se înveleşte în tifon şi se aplică pe locul afectat; cataplasma se lasă să acţioneze până când apare o uşoară senzaţie de arsură, moment în care se îndepărtează; aceasta este aplicaţia externă cu cel mai puternic efect, însă este destul de dură, motiv pentru care, cei care doresc, pot opta pentru o variantă mai blândă:

Varianta 2: într-un vas se pun 2 linguri de făină de hrean şi 2 linguri de seminţe de in măcinate; peste cele 2 ingrediente se adaugă apă şi se amestecă foarte bine, până când se formează o pastă; pasta astfel obţinută se înveleşte în tifon, se aplică pe locul afectat şi se lasă să acţioneze timp de o oră.

Cum pregătim făina de hrean

Se iau câteva rădăcini de hrean şi se taie cubuleţe. Se pun în apropierea unei surse de căldură, pentru a se usca foarte bine.

În momentul în care se elimină complet apa, iar rădăcina devine uscată ca iasca, se macină cu râşniţa electrică de cafea, obţinându-se, astfel, un praf alb, cu efecte puternic iritative: făina de hrean.

Este recomandat ca măcinarea rădăcinilor uscate de hrean (pentru obţinerea făinii) să se realizeze chiar înaintea folosirii acesteia. Atunci când este depozitată, odată cu trecerea timpului, ea îşi pierde proprietăţile terapeutice.

Contraindicaţii

Intern, hreanul se va administra cu prudenţă persoanelor cu colon iritabil sau persoanelor care suferă de gastrită hiperacidă.

Este bine de ştiut că hreanul consumat abuziv poate duce la deranjamente digestive şi tulburări nervoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *