Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Acneea (Excesul de Sebum) – Cure Interne Recomandate

Inestetică şi incomodă, acneea este una dintre cele mai frecvente afecţiuni medicale cu care o persoană se confruntă cel puţin o dată în viaţă. În cele mai multe cazuri, aceasta reprezintă o afecţiune a epidermei, datorată unei hipersecreţii a glandelor sebacee.

Cele mai multe glande sebacee se găsesc pe faţă, pe gât şi pe spate. Acestea au capacitatea de a produce sebum, cunoscut ca o substanţă uleioasă ce ajută pielea să fie imperameabilă şi să nu se usuce.

Celulele de piele moarte, sebumul în exces, înmulţirea bacteriilor şi o componentă hormonală sunt factori ce pot determina apariţia acneei.

Cura cu argilă curăţă organismul

În timpul curei interne cu argilă este recomandat consumul alimentelor bogate în zinc, precum: seminţe de dovleac, seminţe de floarea-soarelui, pâine integrală, drojdie de bere (fulgi nutriționali), germeni de grâu, ciuperci, fasole. Zincul este un mineral cu un rol important în înmulţirea, creşterea şi repararea celulelor, fiind un bun agent imunitar.

♣ Într-un pahar de apă rece se adaugă o linguriţă rasă de argilă, care se lasă la macerat de seara până dimineaţa, când conţinutul se amestecă şi se bea. Tratamentul durează 30 de zile.

Seminţele de in au acţiune antiinflamatoare puternică

Tratamentul cu pulbere de seminţe de in detoxifică întregul organism, motiv pentru care medicina naturistă ȋl recomandă cu încredere în tratarea bolilor de piele.

♣ Se administrează 2 linguri de pulbere de seminţe de in (se obţine cu ajutorul râşnitei de cafea), seara, pe stomacul gol. Tratamentul durează 14 zile.

♣ De asemenea, se vor consuma 1-2 linguri pe zi de ulei din seminţe de in, întrucât este foarte bogat în acizi graşi Omega 3, cunoscuţi pentru acţiunea antiinflamatoare puternică.

seminte de in pudra
Semintele de In Elimina Toxinele din Corp

Măcrişul cu miere – efect detoxifiant puternic

Preparatul din pulbere de rădăcină de măcriş ( se găseşte la magazinele naturiste) cu miere organică are un efect detoxifiant foarte puternic, fiind recomandat cu succes în curele interne pentru combaterea acneei.

♣ Se amestecă 4 linguriţe de pulbere de rădăcină de măcriş cu 4 linguriţe de miere. Se amestecă bine şi se consumă acest preparat pe parcursul unei zile, întotdeauna pe stomacul gol. Această cură internă durează minimum 2 luni.

Drojdia de bere reglează procesele hormonale

Aminoacizii şi vitaminele din drojdia de bere contribuie la reglarea proceselor hormonale şi la menţinerea sănătăţii epidermei.

♣ Pentru combaterea acneei, se administrează câte 2-3 linguri de fulgi nutriționali de drojdie de bere, în fiecare zi. O cură durează 15 zile, în fiecare lună.

Uleiul de cătină îngrijeşte pielea

Uleiul  de cătină este foarte bogat în betacaroten şi vitamina E, motiv pentru care tratamentul cu acest remediu  acţionează benefic asupra pielii.

♣ Se iau câte 40 de picături de ulei de cătină, de 2 ori pe zi, într-o cură de 30 de zile.

Polenul reglează tulburările specifice pubertăţii

În cazul tulburărilor apărute în perioada pubertăţii şi a adolescenţei, polenul poate constitui un remediu foarte eficient. Administrat în cure îndelungate, acest produs al stupului reduce semnificativ incidenţa acneei juvenile.

♣ Se administrează câte o linguriţă de polen, de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile. Se pot face 2-3 astfel de cure pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *