Ceaiuri medicinale

Acestea sunt ceaiurile care conţin salicilaţi şi înlocuiesc ASPIRINA de sinteză

Pe termen mediu sau lung, aspirina de sinteză  slăbeşte pereţii vaselor de sânge, predispunându-ne la accidente vasculare, ne scade imunitatea, ne afectează stomacul şi intestinele, sistemul nervos.

Produce mai multe neajunsuri decât bine. De asemenea, nu este atât de eficientă ca aspirina naturală.

Aspirina organică este un amestec natural de săruri ale acidului salicilic, întâlnit în scoarţa diferitelor specii de salcie, ca de altfel, în tulpinile altor plante care cresc la noi în ţară.

Aceste săruri se găsesc în amestec cu multe alte substanţe care le completează şi temperează acţiunea, făcându-le perfect compatibile cu organismul uman.

Ceaiuri obţinute casnic, ce conţin salicilați, în concentraţii scăzute, dar suficiente cât să producă anumite efecte terapeutice, sunt:

Infuzia combinată de frunze de creţuşcă (Filipendula ulmaria) sau răchițan (Lythrum salicaria)

Într-o jumătate de cană de apă se lasă la înmuiat 1-2 linguriţe de părţi aeriene mărunţite (de creţuşcă sau răchițan), de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opăreşte cu încă o jumătate de cană de apă fierbinte, după care se lasă la răcit timp de 20 minute şi se filtrează. În final, se combină cele două extracte.

Se beau câte 3 căni pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă.

Decoct de scoarţă de salcie (Salix alba, S. caprea, etc.)

Într-un pahar (200 ml) de apă se pun 2 linguriţe de pulbere de scoarţă de salcie şi se lasă la macerat timp de 6-8 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară.

Decoctul de salcie, aspirina naturala

Extractul obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe vreme de 5 minute cu 200 ml. de apă, după care se lasă la răcit.  În final, se combină cele două extracte, iar preparatul obţinut se va bea pe parcursul unei zile.

Infuzie de plop tremurător (Populus tremula)

Peste 1 pahar de muguri uscaţi de plop se toarnă 200 ml. apă clocotită. Recipientul se acoperă, iar conţinutul se infuzează învelit în prosop flauşat, timp de 30 de minute.

Se bea câte 1 lingură de infuzie fierbinte, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Beneficiile ceaiurilor cu salicilați:

  • sunt perfect compatibile cu organismul uman;
  • sunt un ajutor mult mai bun contra durerii şi a inflamaţiei;
  • sunt blânde cu stomacul şi sistemul digestiv;
  • au o acţiune detoxifiantă puternică;
  • ajută organismul să se apere în faţa infecţiilor;
  • acţionează benefic în răceli, reumatism, osteoporoză, febră, dureri menstruale, dureri de cap, migrene, dureri de spate.

Ceaiurile se pot consuma la nevoie sau în cure de 7-10 zile, cu pauză de 20 de zile.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>