Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Aceste ceaiuri din plante refac AUZUL şi previn surditatea

Scăderea auzului (hipoacuzia) este una din cele mai răspândite afecţiuni şi trebuie tratată de la primele semne.

Pierderea auzului, provocată fie de cauze ereditare, inflamatoare sau disfuncţii ale unor organe, afectează semnificativ calitatea vieţii.

De aceea este indicat ca tratamentele naturale contra scăderii auzului să înceapă la timp, pentru a nu ajunge la boli grave, precum surditatea.

Un prim ajutor împotriva scăderii auzului sunt ceaiurile. Consumate în mod regulat, acestea ȋmbunătățesc auzul diminuat de reducerea fluxului sanguin, reduc ţiuitul din urechi (tinitus), vertijul şi ameţeala.

Ceai de Gingko biloba

♣ În 250 ml. apă fiartă se pun 2 linguri de plantă măcinată groscior, care se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se filtrează. Se administrează câte 2 căni pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor de dimineaţă şi prânz, timp de 3 luni.

♣ Recomandată este şi pulberea obţinută din această plantă (obţinută cu râşnița de cafea): se ia 1 linguriţă, de 4 ori pe zi (se păstrează sub limbă timp de 10 minute, apoi se înghite cu puţină apă). Se face o cură de 3 luni.

Ceai din mai multe plante

Se prepară un amesec din părţi egale de  flori de gălbenele, frunze şi flori de sulfină, frunze de pătlagină, coada-calului şi lăstari de afin. Plantele se mărunţesc foarte bine. Din acest amestec se iau 2 linguri şi se infuzează în 500 ml. apă fierbinte, în termos, timp de 12 ore.

♣ Se beau câte 85 ml, de 3 ori pe zi, între mese. Durata unei cure este de 2 luni, după care se face o pauză de 2 săptămâni. La nevoie, cura se repetă.

Ceaiurile din plante ajuta la refacerea auzului

Ceai de rotungioară şi ace de pin

În 300 ml. apă fierbinte se adaugă 1  lingură de flori şi frunze de rotungioară şi 2 linguriţe ace de pin tocate. Se infuzează timp de o oră, apoi se strecoară.

♣ Se bea câte 100 ml. ceai, de 2-3 ori pe zi, până la îmbunătăţirea auzului.

Ceai de roiniţă şi salvie

Se amestecă câte 2 linguriţe rase de roiniţă şi salvie, se opăresc cu 500 ml. de apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră.

♣ Infuzia se bea caldă, împărţită în patru doze, cel puţin 30 de zile.

Ceai de roiniţă (melisă)

Dacă scăderea auzului se asociază cu vâjâit în urechi, se face un ceai din 3 linguriţe de roiniţă şi 500 ml. de apă fierbinte, care se bea în timpul zilei, când vă este sete.

loading...
Loading...