7 Alimente care cresc productia de testosteron.

Principalul hormon masculin – testosteronul – are, printre alte roluri, si unul foarte important in viata sexuala si in perpetuarea speciei. Testosteronul este principalul hormon masculin. El este secretat in cea mai mare parte de catre testicul, sub actiunea hormonului luteinizant. Conform studiilor, apogeul nivelului de testosteron este atins la 20 de ani si se mentine, urmand ca dupa varsta de 30 de ani sa scada cu 1,6% pe an.

# 1. Stridii.

Stridiile contin zinc. Zincul ajuta la cresterea nivelului de testosteron, la cresterea masei musculare, rezistenta fizica si productia de sperma. Alte alimente bogate in zinc sunt ficatul de pui si semintele de dovleac.

# 2. Broccoli.

Cresterea cantitatii de legume crucifere in dieta zilnica, cum ar fi broccoli, varza si conopida, inlatura din organism excesul de estrogen, crescand astfel nivelul testosteronului.

# 3. Usturoi.

Studiile efectuate la Kobe Women University din Japonia, pe animale, au constatat ca usturoiul stimuleaza testosteronul atunci cand este combinat cu o dieta bogata in proteine.

Usturoiul incita secretia de hormon luteinizant, care imbunatateste productia de testosteron.

# 4. Banane.

Bananele contin enzima bromelaina, care conform unor studii, creste libidoul la oameni.

Bananele sunt, de asemenea, bogate in vitaminele B, cum ar fi riboflavina, care este esentiala pentru producerea de testosteron. Ananasul este, de asemenea, bogat in bromelaina.

# 5. Nuci de Brazilia.

Nucile de Brazilia sunt bogate in magneziu, care ajuta la cresterea nivelului de testosteron.

Un studiu recent a constatat ca sportivii care au primit 750 mg de magneziu pe zi, timp de patru saptamani, au avut un nivel al testosteronului liber crescut cu 26 %. Un studiu italian a constatat ca barbatii mai in varsta, care au avut un nivel scazut de magneziu au avut si nivelul testosteronului mai scazut decat al barbatilor care au avut nivelul de magneziu foarte ridicat.

# 6. Ceapă

Oamenii de stiinta au constatat ca ceapa stimuleaza eliberarea de hormon luteinizant, care imbunatateste productia de testosteron.

# 7. Somon

Conform unui studiu publicat in august 2010 in revista Clinical Endocrinology cercetatorii au constatat ca subiectii cu niveluri suficiente de vitamina D au avut un nivel mai mare de testosteron decat subiectii care aveau deficit de vitamina D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Sucul de grapefruit interactioneaza cu medicamentele.

Articol următor

Crenvurştii Conţin..Pericol – Resturi de Carne, Oase şi Intestine