Rețete de slăbit

7 AJUTOARE NATURALE eficace în lupta cu kilogramele

Pe lângă alte strategii de slăbit, nutriționiștii recomandă ierburile și condimentele.

Deși acestea sunt puse în valoare de firmele producătoare de elixiruri pentru slăbit, sfatul specialiștilor este să nu fie cumpărate sub formă de preparate farmaceutice, ci să se consume naturale, sub formă de ceaiuri sau pulberi.

Astfel, pe lângă câțiva centimetri pierduți în talie, se obțin și câțiva centimetri de sănătate în plus.

Anghinarea

Este bine ca administrarea să se facă progresiv, începând cu doze mici în primele zile, pentru ca apoi să se crească treptat.

  • Se toarnă 500 ml. apă clocotită peste 1 lingură de frunze de bulb mărunțite și se lasă la infuzat timp de 15-20 de minute, în vas acoperit. O jumătate din cantitatea de ceai se bea dimineața, pe stomacul gol, iar restul în cursul zilei, înainte de mese.

Mătasea porumbului

Este un produs diuretic confirmat și un mijloc de slăbire eficace și inofensiv.

  • Se opărește 1 linguriță cu vârf de plantă cu ¼ l de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 15 minute și se strecoară. Se iau câte 3 linguri la fiecare 2-3 ore.

Păpădia

Este unul dintre cele mai puternice remedii ȋn combaterea obezității.

  • Se prepară o infuzie din 2 ligurite de păpădie uscată și 200 ml. apă. Iarna, se beau 3 ceaiuri pe zi. Primăvara, se consumă sub formă de salate, de 2-3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Scorțișoara

Se toarnă 500 ml. apă clocotită peste 2 lingurițe de scorțișoară pudră. Se amestecă și se lasă o jumătate de oră vasul acoperit. Se strecoară și se adaugă miere după gust.

  • Se bea câte 1 cană dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun, și 1 cană în cursul după-amiezii.

Cicoarea

Principiile active din rădăcina de cicoare sunt foarte eficiente în combaterea îngrășării  și a poftei de dulciuri.

  • Se adaugă 2 linguri de rădăcină de cicoare mărunțită în 200 ml. apă clocotită. Se fierbe timp de 1 minut, apoi se lasă la răcit. Se bea 1 cană înainte de fiecare masă.

Ceaiul verde

La 1 linguriță de ceai verde (plantă) se adaugă 200 ml. apă clocotită. Se lasă la infuzat maximum 3 minute, apoi se strecoară.

  • Se beau 2-3 căni pe zi.

Muștarul

Semințele de muștar cresc rata metabolismului cu 25%, ceea ce înseamnă că se ard caloriile mai eficient.

  • Doar 1 linguriță de semințe de muștar ajută la arderea cu până la 40 de calorii mai mult pe oră.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>