Tratamente naturiste

6 tratamente cu ZMEURĂ, cu efecte puternice şi nebănuite

Nutriţioniştii din întreaga lume au confirmat beneficiile pentru sănătate obţinute în urma consumului de zmeură (Rubus idaeus).

Este vorba despre zmeura naturală, de pădure, cu boabe mici şi foarte parfumate, de un roşu închis (arată prezenţa unor pigmenţi cu acţiune terapeutică foarte intensă), şi nu de zmeura ambalată în caserole de plastic şi prezentă în supermarketuri.

O farmacie naturală

Fructele de zmeură conţin mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme uşor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D şi P, şi multă vitamina C.

Zmeura este bogată în acid elagic, un compus fenolic care ajută la prevenirea cancerului, care inhibă creşterea celulelor canceroase şi care opreşte dezvoltarea anumitor forme de cancer.

Zmeura – cum se consumă

În scop terapeutic, zmeura se consumă înainte de fiecare masă, 150-300 g de fructe pe stomacul gol, timp de cel puţin 12 zile la rând. Nu se consumă apoi nimic, ce puţin o oră. Nu se asociază cu zahăr, deoarece îşi pierde efectele binefăcătoare.

Îmbătrânire prematură

În urma unui studiu foarte complex, realizat în Statele Unite de către un colectiv condus de dr. J. Beekwilder, s-a demonstrat că antioxidanţii din zmeură protejează organismul de radicalii liberi, care produc îmbătrânirea accelerată a ţesuturilor, degenerarea ADN-ului şi apariţia diferitelor afecţiuni specifice vârstei a treia.

  • Se consumă, zilnic, 150 g de zmeură, în cure de măcar 7 zile.

Boală canceroasă

Fenolii din zmeură au un puternic efect antioxidant, împiedicând apariţia mutaţiilor şi malignizarea celulelor din organismul uman.

  • Se consumă câte 150-300 g de zmeură, minimum 12 zile la rând.

300 g de zmeura asigura aproximativ 110% din necesarul zilnic de vitamina C

Cancer de colon

În urma unui studiu de medicină experimentală făcut în China sub conducerea dr. C. Huang, s-a constatat că substanţele fenolice din zmeură previn malignizarea celulelor normale şi inhibă creşterea tumorilor deja existente.

Totodată, fibrele alimentare, în care zmeura este foarte bogată, curăță sistematic tubul digestiv, prevenind cancerul de colon şi de rect.

  • Pentru încetinirea evoluţiei bolii, normalizarea tranzitului intestinal şi menţinerea tonusului fizic şi psihic al bolnavului de cancer, se consumă câte 150-300 g de zmeură pe zi.

Cancer de prostată

Cercetătorii susţin că acţiunea extraordinară a zmeurei în cancerul de prostată s-ar datora efectului reglator hormonal al acestui fruct, resimţit mai ales la nivelul gonadelor.

  • În fiecare dimineaţă şi seară, pe stomacul gol, se consumă câte 150 g de zmeură. Tratamentul se face pe o perioadă de minimum 4 săptămâni.

Imunitate scăzută

Zmeura conţine mari cantităţi de vitamina C (300 g asigură mai mult decât necesarul pentru o zi întreagă) şi pigmenţi antocianici care stimulează producţia de celule ale sistemului imunitar şi le activează pe cele existente.

  • Se consumă câte 150-300 g de zmeură, zilnic, în cure de 12 zile minimum.

Avitaminoză C

O doză de doar 300 g de zmeură asigură aproximativ 110% din necesarul de vitamina C al unui adult. Următorul tratament este foarte favorabil în afecţiuni cum ar fi alergia, astmul, virozele respiratorii, afecţiunile însoţite de febra şi de inflamaţie, în general.

  • Persoanele cu deficit de vitamina C vor consuma câte 400 g de zmeură, minimum, timp de 2 săptămâni.

Precauţii, contraindicaţii

Femeile gravide nu vor consuma mai mult de 100 g de zmeură pe zi. Zmeura se consumă cu prudență, în doze mici, de către persoanele care suferă de colită de fermentaţie sau de sindromul colonului iritabil.

loading...
Loading...