Plante naturiste, Tratamente naturiste

6 cure cu PLANTE care remediază TULBURĂRILE de MEMORIE

Tulburările de memorie pot apărea în orice etapă a vieţii şi pot fi rezultatul multor cauze, atât fizice, cât şi de ordin psihologic.

Factorii de mediu, psihologici şi emoţionali, pot avea un impact negativ asupra memoriei.

Orice afecţiune, chiar şi gripa, poate afecta capacitatea de memorare a creierului.

De asemenea, atunci când sistemul imunitar se luptă cu o anumită afecţiune, sau atunci când vă confruntaţi cu o durere persistentă, capacitatea de concentrare este afectată.

Vestea bună este că tulburările de memorie pot fi remediate cu ajutorul plantelor. Iată câteva dintre cele mai eficiente:

Salvie

Salvia amplifică memoria de scurtă şi de lungă durată, crescând capacitatea de raţionament şi performanţa intelectuală în general. Totodată, combate efectele negative ale stresului şi are efect anxiolitic.

  • Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de salvie, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de 4 săptămâni, urmate de 3 săptămâni de pauză.

Afine

Pigmenţii care dau culoare albastru-închis afinelor sunt un excelent stimulent al memoriei.

  • Se iau 15 g pulbere de afine uscate, zilnic, în cure de 40-60 de zile.

Verbină

Verbina are acţiune neuroprotectoare, tratând cu succes tulburările de memorie şi de raţionament, labilitatea psihică, tulburările neurologice care apar la persoanele în vârstă.

  • Se iau câte 4 linguriţe de tinctură pe zi (diluate în puţină apă), în cure de 49 de zile, cu 2 săptămâni de pauză.

Verbina combate tulburarile de memorie produse odata cu inaintarea in varsta

Roiniță

Acţionează asupra sistemului nervos, luptând cu efectele negative ale stresului. Planta este şi un remediu pe termen lung contra Alzheimerului, deoarece reduce starea de agitaţie şi îmbunătăţeşte memoria.

  • Se ia câte 1 linguriţă de tinctură de roiniță, de 4 ori pe zi, în cure de 1-4 luni.

Rozmarin

Rozmarinul luptă împotriva stărilor de oboseală care pot duce la pierderi de scurtă durată a memoriei. În plus, planta stimulează circulaţia sangvină de la nivelul creierului.

  • Se dizolvă 10-15 picături de tinctură de rozmarin în jumătate de pahar cu apă. Se bea acest remediu de 2 ori pe zi, în cură de 1 lună.

Ginkgo Biloba

Are efecte foarte bune asupra capacităţii de memorare. Gingko biloba îmbunătăţeşte memoria de scurtă durată, cât şi pe cea de lungă durată.

  • Se iau câte 3 comprimate, zilnic, în cură de 4-18 săptămâni.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>