Alimentație

5 TRUCURI în BUCĂTĂRIE care ne pot fi oricând de ajutor

Atunci când suntem în bucătărie, vrem să fim cât mai eficienți, economisind timp și ușurându-ne munca.

De aceea este bine să ținem cont de câteva sfaturi surprinzătoare din bucătărie, cu efect neașteptat:

Cum se taie ceapa fără lacrimi

Pentru a scăpa de usturime și iritații, putem tăia ceapa sub apă rece și curgătoare sau în imediata apropiere a unei flăcări cu gaz, de exemplu ochiul aragazului.

O altă idee bună și simplă este păstrarea cepei la frigider pentru câteva ore înainte de a o folosi. Atenție, însă, ca ceapa să nu înghețe.

Cum scăpăm de mirosul de usturoi sau ceapă de pe mâini

Pentru a scăpa de mirosul persistent de pe mâini, primul pas este unul clasic: spălarea temeinică a mâinilor cu apă și săpun.

Apoi, mâinile se freacă bine de un obiect din oțel inoxidabil (stainless steel), de exemplu o lingură, furculiță, cană sau chiar de robinet sau chiuvetă (dacă ele sunt din acest material).

O altă opțiune este și masarea mâinilor cu sare de bucătărie, după care se spală din nou cu apă și săpun. Mirosul va dispărea ca prin minune.

Cum evităm ca orezul să se lipească la fierbere

De cele mai multe ori, boabele de orez se lipesc la fierbere, formând mici cocoloașe.

Sfatul maeștrilor bucătari este să spălăm orezul de mai multe ori înainte de fierbere, până când apa cu care îl clătim rămâne limpede.

Scurgem bine și îl lăsăm timp de 20 de minute să se așeze. Astfel, boabele nu se vor mai lipi. Pentru un rezultat și mai bun, putem adăuga câteva picături de suc de lămâie la fierbere.

Cum să evităm să ne dea laptele în foc la fierbere

Înainte de a turnă laptele, vom unge marginea de sus a recipientului în care urmează să îl fierbem cu unt. Astfel, oricât de multă spumă ar face în timpul fierberii, laptele va rămâne la locul său.

Cum să eliminăm surplusul de sare din supă

Sărarea excesivă a unei supe sau ciorbe face parte din micile accidente frecvente din bucătărie.

Pentru a elimina surplusul de sare din supă, vom introduce cartof crud, curățat, în supă. Pentru 2-3 litri de lichid avem nevoie de aproximativ 4 cartofi tăiați în cuburi mari.

Aceștia se lasă timp de 15-30 de minute să acționeze, după care sunt scoși. După această procedură este posibil să trebuiască să completăm cu puțină apă, deoarece cartofii absorb atât sarea, cât și lichidul.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>