5 rezultate excepţionale ale curei cu POLEN, confirmate prin STUDII

Proprietăţile principale ale polenului sunt legate de bogăţia mare în elemente nutritive – aminoacizi, vitamine, enzime.

Polenul are o compoziţie chimică complexă şi specială, care îi conferă un spectru de influenţă surprinzător de larg asupra multor afecţiuni şi disfuncţii ale organismului uman.

Numeroasele cercetări efectuate de-a lungul timpului au relevat multiple posibilităţi de aplicare a polenului în profilaxia şi terapeutică umană.

Cum se administrează polenul de albine

Metoda 1

Polenul se administrează ca atare, fără a fi măcinat sau fără a fi combinat cu alte ingrediente, astfel:

  • copiii sub 3 ani nu vor consuma polen;
  • copiii între 3-8 ani şi persoanele cu probleme hepatice: maximum 5 gr. (1 linguriţă) pe zi;
  • copiii între 8-12 ani: 10 gr. (2 linguriţe) pe zi;
  • copiii între 12-15 ani: 12-15 gr. (1 lingură) pe zi;
  • adulţii şi adolescenţii: până la 25-30 de gr. (2 linguri) pe zi.

Polenul se administrează înainte de masă, pe stomacul gol. Pentru a fi asimilat de organism, înainte de a fi înghiţit, polenul se mestecă foarte bine.

După 1 luna de cură, se face o pauză de 3 săptămâni.

Metoda 2

Polenul se administrează în aceleaşi doze ca cele prezentate mai sus, însă, înainte, se macină cu râşnița electrică, până la formarea unei pulberi.

La fiecare linguriţă de polen măcinat se adaugă alte două linguriţe de miere  – această pastă este mai uşor de suportat de către persoanele cu o sensibilitate alergică crescută, precum şi de cei care nu agreează gustul polenului.

Metoda 3

Persoanele cu sensibilitate gastrică deosebită, cei care suferă de arsuri la stomac (pirozis) sau care au alte probleme ale tubului digestiv, ce se amplifică la administrarea polenului, vor combina pulberea de polen cu apă.

La 1 linguriţă de polen se adaugă 1-6 linguriţe de apă, obţinându-se o soluţie de o consistență variabilă, de la cea păstoasă la cea perfect lichidă. Soluţia obţinută se bea pe stomacul gol sau (dacă nici aşa nu este suportată) după o masă uşoară.

Previne întârzierile de creştere la copii

Un studiu realizat la un spital de copii din Cordoba (Spania) a arătat că administrarea zilnică a 5-10 gr.  de polen favorizează dezvoltarea şi consolidarea oaselor, accelerând  dezvoltarea sistemului nervos şi ajutând la amplificarea funcţiilor cognitive ale celor mici.

Mai mult, polenul este util şi în cazurile în care a apărut deja un retard al dezvoltării fizice şi mentale ale copilului.

Combate tulburările de tranzit intestinal

Potrivit unui studiu francez publicat în revista “La Revue de Pathologie Generale et de Physiologie Clinique”, polenul este eficient şi în infecţii ale tubului digestiv cu Escherichia coli sau cu Proteus.

În acest caz, se administrează câte 1 linguriţă înainte de fiecare masă, în cure scurte, de 7-14 zile.

polen

Stiinta confirma proprietatile terapeutice ale polenului

Rezultate excepţionale în adenomul de prostată

Tratamentul cu polen de albine dă rezultate excepţionale în tratarea adenomului de prostată în fază acută, dar şi în formă cronicizată, arată trei studii făcute în paralel de către cercetători din Stockholm (Suedia), Kyoto (Japonia) şi Munchen (Germania).

Cea mai indicată este administrarea a minimum 10 gr. pe zi, în combinaţie cu un alt produs al stupului, lăptişorul de matcă (100 mg. pe zi), pe o perioadă de cel puţin 60 de zile.

Reduce dependenţa de alcool (alcoolism)

Rezultatele unor studii făcute în Finlanda şi în Rusia arată că polenul micşorează dependent faţă de alcool, reducând depresia şi anxietatea persoanelor în cauză.

Se administrează 15-30 de gr. (1-2 linguri) pe zi, în cure de 30 de zile, cu 15 zile de pauză.

Adjuvant în cancerul uterin şi mamar

Dr. Peter Hernuss, de la spitalul universitar din Viena, a administrat 10-20 gr. de polen pe zi, unui lot de 25 de femei bolnave de cancer uterin inoperabil.

După câteva săptămâni de administrare sistematică, s-a constatat diminuarea unor simptome precum astenia psihică şi fizică, greaţă, inapetenţă. Totodată, analizele de sânge au arătat o intensificare a acţiunii sistemului imunitar în sensul fagocitării formaţiunilor tumorale.

Precauţii şi contraindicaţii

Administrarea polenului se va face cu prudenţă, în cantităţi mici, un vârf de cuţit de polen în 24 de ore, în primele zile de tratament, pentru a vedea dacă există sau nu alergie (catar respirator, dificultăţi în respiraţie, arsuri gastrice şi alte deranjamente digestive, curgerea nasului sau mici mâncărimi ale tegumentelor). În cazul bolilor hepatice grave, polenul se  va lua după consultarea prealabilă a medicului specialist.

Este contraindicat în cazul ulcerului gastric şi al gastritei hiperacide în fază acută.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *