5 remedii eficace cu GRAPEFRUIT

Administrat zilnic, grapefuitul fortifică sistemul imunitar şi creşte puterea de autovindecare.

Acest fapt se datorează vitaminei C conţinută în grapefruit, ce are proprietatea de a întări capacitatea de apărare a corpului.

Experimentele internaţional recente informează că grapefruitul scade riscul apariţiei cancerului la persoanele care îl consumă în mod constant.

În plus, acesta conţine multă pectină şi flavonoide care elimină grăsimile din sânge, desfundă capilarele şi s ad colesterolul ‘’rău’’.

Pierdere de minerale, după stări de vomă sau temperaturi caniculare

Pentru 2 porţii: stoarceţi 1 grapefruit şi 1 lămâie şi puneţi sucul într-un pahar. Separat, scobiţi miezul rămas pe coajă şi puneți-l peste suc. Adăugaţi 100 ml. apă plată şi 2 linguri de miere. Amestecaţi bine.

Sistem imunitar slăbit

În fiecare dimineaţă, la micul – dejun, se consumă o jumătate de grapefruit, ca atare sau cu puţină miere.

Nu se foloseşte zahăr în loc de miere, deoarece acesta cere o prelucrare sinuoasă în organism, cu consum de vitamine şi minerale, care duce la slăbirea stării de sănătate.

Grapefruit cu miere: pentru sistem imunitar slabit

Probleme urinare

Substanţele din grapefruit reduc simţitor riscul infecţiilor urinare. În cazuri acute, se recomandă următorul ceai:

Se adaugă 3 linguri de coada-calului în 400 ml. apă clocotită, apoi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se strecoară şi se amestecă cu 150 ml. suc proaspăt de grapefruit roşu. Se bea câte 1 cană, dimineaţa şi seara, pe stomacul gol.

Alcoolism

Într-un litru de apă se pun 4 rădăcini de pătrunjel, coaja de la 1 lămâie şi coaja de la 1 grapefruit. Se fierbe tot acest amestec până scade la jumătate, se îndepărtează de pe foc şi se adaugă 2 linguri de seminţe de pătrunjel.

Se lasă acoperit să se răcească şi apoi se filtrează. Se păstrează la frigider. Se ia câte 1 lingură din acest preparat, de 4 ori pe zi, până la epuizarea întregii cantităţi.

Reţetă anti-colesterol

Se încălzesc 50 ml. de ulei de măsline. Puneţi uleiul într-o cană şi stoarceţi în el sucul dintr-un grapefruit întreg. Beţi amestecul, acoperiţi zona ficatului cu un plasture termic şi întindeţi-vă pe partea dreaptă timp de 45-60 de minute.

Nu mâncaţi nimic timp de 2 ore. Repetaţi tratamentul timp de 7 zile consecutiv, la fiecare 3 luni. Cel mai bine este să ȋl efectuaţi înainte de culcare, la cel puţin 3 ore după ultima masă a zilei.

Precauţii

Grapefruitul inactivează medicamentele. De aceea, este contraindicat să se consume grapefruit cu 3 ore înainte sau după administrarea de antibiotice, medicamente contra colesterolului şi a diabetului, pentru potenţă, diuretice, antiinflamatoare, antitumorale, etc.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>