5 afecţiuni comune de toamnă care pot fi vindecate cu MIERE şi SCORŢIŞOARĂ

Toamna aduce cu ea fluctuaţii mari de temperatură şi ale presiunii atmosferice, umiditate.

Schimbările atmosferice, variaţiile endocrine şi reacţia organismului la schimbările de mediu, corelate cu o imunitate scăzută, pot favoriza apariţia bolilor de sezon sau agravarea celor deja existente.

Un remediu dulce împotriva afecţiunilor care apar sau se acutizează toamna este mierea cu scorţişoară – combinaţie intens studiată de savanţii occidental.

Cele două ‘’delicii’’ ale naturii se potrivesc de minune şi îşi sporesc eficiența când sunt utilizate sau administrate împreună.

Reumatism (artrită şi poliartrită)

Scorţişoara conţine un principiu activ cu efect antiinflamator articular.

  • Se amestecă 1 lingură de miere cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră, şi se consumă înainte de micul dejun. Ameliorarea simptomelor se produce la doar 1 săptămână de tratament, iar în interval de 1 lună se poate scăpa complet de dureri.

Se mai poate consuma câte 1 cană de apă caldă, amestecată cu 2 linguri de miere şi 1 linguriţă de scorţişoară pudră. Remediul se administrează cu regularitate.

Extern: se amestecă o parte de miere în două părţi apă călduţă şi apoi se adaugă 1 linguriţă de scorţişoară. Pasta rezultată se masează uşor pe partea de corp cu probleme. Durerea cedează în interval de 15 minute.

Boli cardiovasculare

Mierea şi scorţişoara îmbunătăţesc circulaţia sanguină, ajută la reglarea valorilor colesterolului şi trigliceridelor. Studile au arătat că o cură cu miere şi scorţişoară reduce valorile colesterolului total cu 20% în medie, în timp ce valorile colesterolului ‘’rău’’ (LDL) scad cu aproape 25%.

  • Se prepară un amestec din 2 linguri de miere şi 3 linguriţe de scorţişoară pudră. Se consumă pe parcursul zilei. Cura durează minimum 3 luni.

Miere cu scortisoara: leac la indemana pentru afectiuni comune

Răceli

Mierea cu scorţişoară vindecă majoritatea cazurilor de tuse cronică, răceală, şi curăță sinusurile.

  • Se ia 1 lingură de miere amestecată cu 1/4 linguriţă de scorţişoară pudra, timp de 3 zile.

Infecţii urinare

Bacteriile care produc cel mai frecvent infecţii urinare, precum E. Coli, stafilococul auriu, etc, sunt foarte sensibile la scorţişoară şi la cimbru (Thymus vulgaris).

  • Se face un amestec din 2 linguriţe de scorţişoară, 4 linguri de miere şi 7 picături de ulei volatil de cimbru (pentru uz intern!). Preparatul se administrează în 3 reprize, pe parcursul zilei, fiecare doză fiind înghiţită împreună cu 1 pahar de apă călduţă. Se ţin cure de 5-14 zile.

Acnee

Şi acneea se agravează toamna. Datorită proprietăţilor antibacteriale, antivirale, antimicrobiale şi antiinflamatorii, combinaţia scorţişoară-miere reuşeşte să vindece acneea, uscând coşurile şi aducând mai mult oxigen la suprafaţa pielii, printr-o mai bună circulaţie a sângelui.

  • Se prepară o pastă din 3 linguri de miere şi 1 linguriţă de scorţişoară, şi se aplică peste coşuri, seara, înainte de culcare. Se spală cu apă călduţă în dimineaţa următoare. Dacă tratamentul se aplică timp de 2 săptămâni, va înlătura coşurile de la rădăcină.

Observație: intern, se foloseşte scorțişoara de India (Cinnamonum zeylanicum), deoarece nu conţine substanţe toxice sau iritative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.