4 TESTE rapide recomandate de DR. OZ pentru a ne testa SĂNĂTATEA acasă

Cunoscut întregii lumi sub titulatura de Dr. Oz, medicul Mehmet Cengiz Oz ne aduce la cunoștință câteva teste atipice care se fac în 60 de secunde și care ne pot spune foarte multe despre sănătatea noastră.

Oz este printre cei mai cunoscuți medici la ora actuală, datorită faptului că a adus medicina complementară în fața publicului prin emisiuni de televiziune.

A realizat emisiuni de radio, a publicat o mulțime de articole și cărți, toate extrem de îndrăgite de publicul american și ajungând, în timp, să câștige admirația și respectul întregii lumi.

Testul degetelor de la picioare

Acest test simplu ne poate spune multe despre sănătatea coloanei vertebrale şi a inimii.

  • Stați în fund cu picioarele întinse şi încercati să prindeți degetele de la picioare cu mâinile. Dacă spatele nu vă permite să faceți acest lucru, înseamnă că este lipsit de flexibilitate.

Un corp mai puțin flexibil poate indica prezența unor artere rigide. Arterele rigide solicită inima mai mult pentru a împinge sângele prin vasele îngustate.

Cu timpul, acest lucru poate duce la un risc mărit de atac de cord și accident vascular.

Testul palmei

Anemiile sunt cea mai frecventă boală a sângelui. Potrivit Dr Oz, următorul test ne ajută să ne dăm  seama dacă suferim sau nu de anemie.

  • Priviți cu atenţie palma, pentru a vedea ce culoare au liniile care o traversează. Dacă liniile au aproximativ aceeaşi culoare precum restul palmei este posibil să suferiți de anemie severă.

Dacă liniile sunt mai închise la culoare decât restul palmei atunci nu poate fi vorba de o anemie.

Testul picioarelor umflate

Umflarea picioarelor şi a gambelor este frecventă după perioade lungi de şedere pe scaun.

  • Apăsați cu degetul timp de câteva secunde undeva la glezna piciorului. Verificați dacă rămâne o adâncitură – în acest caz poate fi o problemă legată de vene, ficat sau rinichi.

Picioarele umflate pot anunța boli cardiace, boli hepatice, boli renale, insuficienţă circulatorie limfatică, insuficienţă circulatorie periferică, alergii, boli dermatologice, hipertensiune arterială.

Testul pentru sinusuri

Sinusurile sunt orificii ale oaselor din jurul nasului. Cei mai mulți dintre noi am experimentat dureri sau presiuni sinusale.

  • Pentru a ne da seama dacă durerea de sinusuri este cauzată de o răceală, alergie sau o infecţie, Dr.Oz spune că trebuie să apăsați sinusurile. În caz de durere intensă, poate fi vorba de o infecţie.

Specialistul recomandă aplicarea unei comprese calde în zona sinusurilor şi irigaţii cu soluţie salină.

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *