Rețete naturiste, Tratamente naturiste

4 remedii cu SFECLĂ ROŞIE care ne scapă de amigdalită, bronşită, gripă şi răceală

Sfecla roşie este un adevărat ajutor pentru organism în timpul sezonului rece.

Consumând doar 200 de grame din acest aliment preparat corespunzător ne putem asigura nu mai puţin de 25% din necesarul zilnic de vitamina C.

Vitamina C este supranumită şi ‘’vitamina imunităţii’’, deoarece are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi funcţionalităţii sistemului natural de apărare al organismului.

Cu sfeclă roşie ne putem trata cu succes de amigdalită, bronşită, gripă sau răceală:

Amigdalită

Se umple un borcan de 700 ml. cu sfeclă crudă dată pe răzătoare, se adaugă 2-3 linguri de oţet şi se lasă la macerat timp de 3 ore, amestecând periodic. Se stoarce sucul şi se amestecă cu puţină miere de albine.

♣ Cu lichidul obţinut se face gargară la fiecare 2 ore. Pentru grăbirea vindecării, în pauze, între gargare, se mestecă încet câte o felie de sfeclă crudă.

Bronşită cronică

Preparatul ajută şi la vindecarea diferitelor afecţiuni ale aparatului respirator, provocate de răceală, cât şi pentru profilaxia lor.

Sfecla vindeca afectiunile aparatului respirator si intareste imunitatea

Se prepară un amestec din sucul stors dintr-un kilogram de sfeclă, 1 kg. miere de albine, 500 ml. vin roşu de casă, 1 pahar de suc de morcov şi 1 kg. de piersici curăţate de sâmburi şi tăiate felii. Se pune totul într-un borcan de sticlă, care se introduce într-un vas cu apă călduţă. După primul clocot se fierbe timp de 10-12 minute pe baie de aburi, amestecându-se periodic cu o lingură de lemn sterilizată. Se păstrează în frigider.

♣ Se beau câte 75 gr, dimineaţa, pe stomacul gol, după care se mănâncă o bucăţică de unt.

Gripă, răceală

Se amestecă 300 ml. suc de sfeclă cu 200 ml. suc de roşii, cu sucul dintr-o lămâie, 5 linguri suc de ceapă, 4 crenguţe de mentă, puţină sare, miere şi piper negru măcinat (după gust). După 2 ore, se scoate menta.

♣ Se beau câte 50 ml. suc, cu înghiţituri mici, între mesele principale, până la terminarea întregii cantităţi.

Întărirea imunităţii

Se taie mărunt 500 gr. de sfeclă şi 500 gr. de morcov, iar peste ele se toarnă apă clocotită cât să le acopere (cu 2 degete). Se fierb pe foc mic timp de 30 de minute. Când legumele sunt fierte, se adaugă câte 1 cană de stafide şi caise uscate şi se lasă să fiarbă pentru 5 minute. După răcire, preparatul se amestecă cu 2 linguri de miere de albine, apoi şi se lasă la rece/răcoare pentru 12 ore la răcoare.

♣ Se consumă câte 100-150 gr, de 3 ori pe zi, timp de 1 lună.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>