4 plante – vedetă cu care să învingem orice BOALĂ infecţioasă în această IARNĂ

Terapiile cu plante sunt printre puţinele metode cu adevărat eficiente de stimulare a imunităţii organismului, îndeosebi pe termen lung, arată cercetările ştiinţifice.

Există sute de plante care ne întăresc sistemul imunitar, ne apară de viruşi, răceli şi gripă. Dintre acestea, vedete incontestabile în domeniul imunităţii sunt:

Echinacea (Echinacea purpurea)

Planta se foloseşte cu precădere contra guturaiului (rinitei), contra răcelilor (faringită, laringită, bronşită) şi contra gripelor, afecţiuni produse de diferitele tipuri de tulpini de viruşi gripali.

Pentru prevenire:

  • se ţin cure foarte scurte, cu durată de 4 zile, timp în care se administrează câte o jumătate de linguriţă de pulbere, cu puţină apă, de 3 ori pe zi; după cele 4 zile de tratament se fac alte 3 zile de pauză, apoi se fac alte 4 zile de tratament.

În total, se fac 5 asemenea cicluri de tratament + pauză, pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Pentru tratare:

  • încă de la primele simptome se iau câte 4 linguriţe de tinctură de echinacea pe zi, în cure de 1 săptămână.

Ginsengul siberian (Eleteurococcus senticosus)

Ginsengul siberian este foarte util pentru prevenirea răcelilor de tot felul, a infecţiilor urinare, a pneumoniei, în general a infecţiilor cauzate şi agravate de frig.

Pentru prevenire şi tratare:

  • se administrează 9 ml. tinctură de ginseng siberian, zilnic, în cură de 3-6 săptămâni, cu pauză de 12-21 de zile.

Lemnul-dulce regleaza productia si eliberarea de anticorpi

Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra)

Creşte capacitatea de luptă a organismului contra infecţiei gripale, tratând cu succes alergiile sau bolile autoimune (când sistemul imunitar se întoarce împotriva noastră), deoarece reglează producţia şi eliberarea de anticorpi şi are efect antiinflamator.

Pentru prevenire şi tratare:

  • se administrează câte 1 linguriţă de pulbere din rădăcină de lemn-dulce, de 3-4 ori pe zi, în cure de 21 de zile, urmate de alte 21 zile de pauză. Înainte de administrare, este important să se citească prospectul cu contraindicaţiile.

Shiitake (Lentinula edodes)

Ciuperca Shiitake, folosită în medicina tradiţională din Japonia, din China şi din Coreea, activează nu mai puţin de şase tipuri de celule ale sistemului imunitar, capabile să înfrângă orice boală infecţioasă sau tumorală.

  • o găsim în magazinele naturiste de la noi din ţară, singură sau, cel mai adesea, în combinaţie cu plante medicinale, sub formă de comprimate sau de capsule, care se iau în conformitate cu prospectul ataşat, în cură de 3-4 săptămâni, urmată de 10 zile de pauză.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *