Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

4 leacuri sigure pentru FIERE leneşă (dischinezie biliară)

Bila sau fierea leneşă se traduce prin incapacitatea veziculei biliare de a se contracta şi a elimina secreţia de bilă.

Dischinezia biliară sau fierea leneşă se caracterizează prin următoarele simptome:

  • dureri în partea dreaptă a abdomenului – există cazuri în care se ajunge de la o simplă jenă până la colici puternice;
  • gust amar;
  • senzaţie de greaţă;
  • meteorism abdominal;
  • vărsături biliare;
  • migrenă;
  •  vertij.

Ficatul are un rol important în sistemul digestiv, fiind cel care produce bilă şi care face, astfel, posibilă digerarea grăsimilor din alimentaţie.

Astfel spus, dacă ficatul nu secretă bilă în cantitate suficientă, mai exact, dacă aveţi bilă sau fiere leneşă, veţi avea şi digestia lentă.

Din fericire, natura are leac şi pentru astfel de probleme:

Rădăcină de pătrunjel

Se ia 1 kilogram de rădăcină de pătrunjel, se spală bine şi se fierbe în 2 litri de apă, până când lichidul scade la 1 litru.

♣ Din conţinutul rămas se bea câte 1 păhărel, pe stomacul gol, dimineaţa şi seara, până la terminarea preparatului. La nevoie, reţeta se poate repeta în aceleaşi condiţii.

În timpul tratamentului, se recomandă aplicarea unui prosop  înmuiat în ceai fierbinte de muşeţel care se menţine cât mai cald pe partea afectată.

Suc de ridiche neagră

În acest caz, se urmează o cură cu suc de ridichi care durează 6 săptămâni. Sucul (legumele se dau prin răzătoare, iar sucul se stoarce prin tifon) se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, astfel:

⇒ Săptămâna I – 100 ml;

⇒ Săptămâna a II-a – 200 ml;

⇒ Săptămâna a III-a şi săptămâna a IV-a – 300 ml;

⇒ Săptămâna a V-a – 200 ml;

⇒ Saptamama a VI-a – 100 ml.

ridiche-neagra
Ridichea neagra, leac pentru fiere lenesa

Un prim simptom  al efectului pozitiv al acestei cure constă în creşterea poftei de mâncare şi dispariţia grețurilor, a gustului amar din gură şi a durerilor sub coastă.

Precauţii, contraindicaţii

Pentru a fi siguri că aţi scăpat de pietrele biliare, este bine să faceţi un control ecografic. Tratamentul nu este recomandat dacă suferiţi de ulcer sau inflamaţii stomacale şi intestinale.

Suc de mere

Sucul de mere natural, preparat în casă, curăță şi neutralizează toxinele din organism.

⇒ Urmaţi o cură de 3 zile cu suc de mere: la ora 8 dimineaţa beţi 1 pahar (240 ml.) şi câte 2 pahare la orele 10, 16, 18 şi 20. La încheierea curei, este necesar să faceţi o baie fierbinte, fără săpun. Această cură de mere (cură 1) se face două zile la rând.

⇒ A treia zi, la 8 dimineaţa, consumaţi 2 pahare de suc de mere, iar după 30 de minute beţi 120 ml. de ulei de măsline şi imediat încă un pahar (240 ml.) suc de mere diluat. De obicei, această reţetă dă rezultate după 1-2 ore.

Seminţe de cânepă şi lapte

Se ia 1 pahar de seminţe de cânepă (se găsesc în magazinele cu profil naturist) şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu 3 pahare de lapte nepasteurizat proaspăt şi se lasă să fiarbă până ce rămâne doar un pahar. Se strecoară fierbinte.

♣ Se bea 1 pahar pe zi, pe stomacul gol, timp de 5 zile. După o pauză de 10 zile, cura se repetă. Nu se mănâncă iute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *